ASA Osiguranje liga rekreatiaca: MDM jesenji šampion

0

U zdravom takmičarskom duhu tokom vikenda u SC „Olimp“ spuštena je zavjesa na jesenji dio paljanske „ASA Osiguranje lige rekreativaca“ u malom fudbalu.

Liga se igra četvrtu sezonu, poznata u okruženju, ispunjava sva očekivanja, a nastavak slijedi krajem marta sljedeće godine.

Predsjednik Udruženja fudbalera rekreativaca Pale, Jovica Vukadin na kraju prvog dijela sezone, svim akterima se zahvalio, igračima na saradnji, toleranciji, fer i viteškom nadmetanju, sudijama na dobro obavljenom poslu, a posebnu zahvalnost uputio je sponzorima i medijskim pokroviteljima.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/liga-rekreativaca-12-12-2015/] width=[54] height=[54] title=[ASA Osiguranje liga rekreatiaca: MDM jesenji šampion] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

Poslije odigranih 11. kola i završenog prvog dijela sezone na čelu kolone se „šepuri“ MDM sa 30 bodova. Jesenji su šampioni i cijelu zimu sportske rivale, gledaće sa vrha tabele. Za vratom su sa dva boda manje prošlogodišnji prvaci Kumbara, priključak za najviši plasman ima i Bari Alpha Security koji zaostaje 4. boda u odnosu prvoplasiranog, a iz drugog plana šansu će tražiti i Teraprom.

Predvodnik pobjedničkog sastava, izdanak koranske škole fudbala, Miljan Radović, zadovoljan je igrom i razultatima svoje ekipe. Ispred sastava „MDM“ uputio je čestitke svim rivalima na fer i sportskoj borbi i smatra da je „ASA Osiguranje iga rekreativaca“ pun pogodak. Pobjednika je odlučio zajednički duh i fudbalsko znanje, a u drugom dijelu nadmetanja Miljan Radović očekuje veliku borbu do zadnjeg kola, a slavljenika će odlučiti nijanse, sportska sreća i u igri za najviši plasman vidi i svoju ekipu.

MDM, mašinerija na polusezoni, pokazala je najviše i zasluženo prva prolazi kroz cilj. Sa omjerom deset pobjeda uz jedan poraz i sa 30 osvojenih bodova ima dva više u odnosu na drugoplasiranu Kumbaru. Krasi ih upornost, kolektivni duh, fizička sprema i ne malo fudbalsko majstorstvo. Igru nosi, uigrana koranska veza Miljan Radović, Bojan Tepeš i Miloš Granzov, puno ne zaostaju Đorđe Gračanin, Goran Ćorluka, Igor Tošić, Nikola Brezo i duša ekipe, kapiten Mladenko Vučičević. Na golu su pouzdani Dejan Kapor i Aleksandar Gavrilović.

Za najboljeg igrača 11. kola proglašen je Srđan Delipara / Bari Alpha Security, „gazi“ ko u najboljim profesionalnim fudbalskim danima kad je branio boje premijerligaša Glasinca i „Sokolova“, a najbolja jedinica je bio Miloš Pelemiš Peka / Kumbara.

Mreža se „tresla“ 34. puta, igralo se muški, čvrsto te „suci“ Božo Golijanin iz Pala i Aleksandar Skoko iz Sokoca polazuju i 7. žutih kartona.

Tim kola

Miloš Pelemiš / Kumbara
Đorđe Elek / Dječaci
Miloš Granzov / MDM
Nedeljko Šuko / Džabulani
Srđan Delipara / Bari Alpha Security
Bojan Ilić / Teraprom

Razultati: 11. kolo

Dječaci – Rosoneri 5:1 / 1:0

Vitešku utakmici u duhu fer pleja igraju Dječaci i Rosoneri U sportskom okršajui slave Dječaci 5:1 i poslije deset odigranih kola dolaze i do prve pobjede.

Igralo se otvoreno sa obje strane, utisak je da su se bolje snašli momci Gorana Ristića Rileta i više su prijetili ka protivničkom golu, prvi su stigli i do pogotka. Saša Jokić u 18. minutu odlično je reagovao i loptu šalje u mrežu Rosonera za 1:0 što je i razultat prvog dijela utakmice.

U nastavku, tri minute poslije prvog sudijskog zvižduka, Nikola Skokić zabija i duplira za 2:0. Pokušali su „crveno crni“ da se vrate i uspjeli su djelimično u tome. U 31. minutu Svanimir Marjanivić u maniru iskusnog profesionacla „trese“ i smanjuje na 2:1. U finišu meča razigrani Đorđe Elek dva puta je tresao mrežu i Nikola Skokić svijim drugim golom pečate sudbinu Rosonera za konačnih 5:1.

Dječaci: Nemanja Marjanović, Nikola Skokić, kapiten Luka Bojanić, Saša Jokić, Đorđe Elek, Dragan Vukadin, Velibor Čvoro, Slaven Vučičević,
Rosoneri: Njegoš Petrović, kapiten Nebojša Štrbac, Predrag Čavakapa, Boris Jakovljević, Aleksandar Okuka, Igor Obradović, Svanimir Marjanović, Siniša Vuksanović, Miloš Begović

Igrač utakmice: Đorđe Elek / Dječaci
Žuti karton: Siniša Vuksanović / Rosoneri

Enterijeri Perić – Olimp Velike Šume 1:3 / 0:3

Olimp Velike Šume savladali su Perićeve Enterijere i slave sa 3:1. Pobjednici odlično otvaraju meč. Radislav Petrović Gene sjajno je zabio u 4. minuti za 1:0. Do drugog gola „Olimp“ stiže u 15. minuti kad odlični Mladen Janković pogađa i duplira za 2:0. Za konačan razultat 3:0 prvog poluvremena, ispostavilo se i dovoljno za pobjedu u 18. minutu rutinskom egzekuciom pobrinuo se Janko Kovačević. U nastavku, Genetovi puleni, rutinski priveli su utakmicu kraju a Vladimir Remović u 34. minutu spasio je čast Enterijera i smanjuje za konačnih 3:1

Enterijeri Perić: Srđan Džilit, Miodrag Prodanović, Vladimir Kaurin, Marko Sikima, Đorđe Cicović, Dragan Peleksić, Vladimir Remović, Nikola Lučić, kapiten Tadić Bojan
Olimp Velike Šume: Zoran Škipina, Mladen Janković, kapiten Radislav- Gene Petrović, Miroslav Lazarević, Milomir Lopatić, Bojan Gluhović, Janko Kovačević, Bojan Čolić

Igrač utakmice: Janko Kovačević / Olimp Velike Šume
Kartoni –

Sjetlina – MDM 3:5 / 1:1

Do teške i velike pobjede u odličnom meču stigao je šampionski sastav MDM, savladali su Sjetlinu sa 5;3. Teba istaći sjajan „gest“ kojii oplemenjuje sport i rekreaciju, poslije povreda u sastavu Sjetline, MDM, prihvata ravnopravnost na terenu.

Do pobjede MDM, mašinerija stigla je u poslijednjih sedam minuta igre. Sve do 32. mimuta , bila je otvorena , egal i neizvijesna utakmica.

Miloš Granzov postigao je dva pogotka, po jedan su dodali Nikola Brezo, Miljan Radović i Bojan Tepeš.

Nisu ni Sjetlani bili nijemi posmatrači, dosta dobro parirali su na terenu ali pet crnih minuta u periodu od 32 do 37. kad su primili ćetiri pogotka odveo ih je u poraz, a mrežu Dejana Kapora su tresli, dva puta internacionalac Velibor Perovič i jednom Zoran Trbo.

Sjetlina: Zoran Trbo, Predrag Čavarkapa, kapiten Saša Cicović, Dražan Kusmuk, Srđan Kusmuk, Velibor Perović
MDM: Kapor Dejan, Goran Ćorluka, Bojan Tepeš, kapiten Mladenko Vučičević, Miljan Radović, Nikola Brezo, Miloš Granzov, Igor Tošić,

Igrač utakmice: Miloš Granzov / MDM
Kartoni: –

Kafe Pavle – Džabulani 1:1 / 1:1

Lijepo fudbalsko popodne u SC „Olimp“ igrom obilježavaju Kafe Pavle i Džabulani. Bila je to jedna vrlo uzbudljiva utakmica, pravi derbi. U rovovskoj borbi „prsa u prsa“, viđen je uzbudljiv i sadržajan susret, na kraju epilog je i „egal“ 1:1.

Prvi gol na utakmici, postignut je u 8. minuti. Sokolački as Đorđe Radić majstorski je zatresao mrežu golmana Srđana Grujića za vodstvo od 1:0. Međutim izabranici kapitena Nedeljka Šuka, uzvraćaju, poslije samo dva minuta igre radovao se Predrag Cicović i semaforu pokazuje 1:1 a podjelom bodova mogu da budu zadovoljne i jedni i drugi.

U nastavku, stvarane su prilike pred jednim i drugim golom, ali svoj dan imaju na jednoj strani golman „kafedžija“ univerzalac Vladanko Zeković, a posebno golman „gostiju“ Slađan Grujić te drugo poluvrijeme prolazi bez pogodaka.

Kafe Pavle: Vladanko Zeković, Đorđe Radić, Saša Cicović, Rajko Koprivica, kapiten Vladimir Kulašinac, Slaviša Čvoro, Darko Lučić,
Džabulani: Slađan Grujić, Miljan Pušara, Predrag Cicović, Bojan Čvoro, kapiten Nedeljko Šuko, Nemanja Govedarica, Milan Govedarica, Milad Đapić

Igrač utakmice: Nedeljko Šuko / Džabulani

Žuti kartoni: Drako Lučić / Kafe Pavle, Milan Đapić / Džabulani

Bari Alpha Security – Kumbara 1:1 / 0:0

U sjajnoj fudbalskoj predstavi u ljepotici 11. kola, prikazan je otvoren fudbal, nije se ni kalkulisalo, na kraju Bari Alpha Security i Kumbara razultatom 1:1 dijele bodove, a inspirisan za igru bio je Srđan Delipara Pančo. Ekipe sa jakim induvidualcima odigrali su čvrst meč koji oplemenjuje sport i mali fudbal. U sportskom okršaju spremnih i kvalitetnih sastava zaljubljenika u mali fudbal u meču otvorenog garda, poslije velike borbe bodovi su i pravedno podjeljeni.

Prvo poluvrijeme zavešeno je bez golova. U nastavku, prvo je Milan Čvoro u 23. minutu doveo Kumbaru u prednost, deset minuta kasnije Goran Bajić je izjednačio i postavio „egal“ 1:1. Poslije toga gola viđena je još otvorenija utakmica, ali su mirnu mrežu sačuvali Milenko Ristivojević na jednoj strani, Miloš Pelemiš Peka na drugoj strani i tako je ostalo sve do kraja.

Bari Alpha Security: Milenko Ristivojević, Stanislav Guja, Srđan Delipara, kapiten Darko Regoje, Goran Bajić, Milan Pandurević, Trobok Srđan
Kumbara: Miloš Pelemiš, Branislav Guja, kapiten Duško Šehovac, Milan Čvoro, Siniša Golijanin, Bojan Cvjetanović, Đorđe Lackanović, Luka Božović, Nikola Blagojević, Boris Palamar

Igrač utakmice: Srđan Delipara / Bari Alpha Security
Žuti kartoni: Darko Regoje / Bari A. S, Boris Palamar
Milan Čvoro / Kumbara

Teraprom – Plato 10:2 / 6:1

Zavjesu na sjajni jesenji dio sezone su supustili goleadom Teraprom i Plato. Raspoloženi Teraprom na krilima raspoloženih strijelaca: Nenada Samardžića (3), Sretka Vuksanovića (2) Branislava Guje (2), Bijana Ilića (2) i Jovice Vukadina „ruši“ Plato, a pun doprinos pobjedi daju, Radovan Ždrale i Marko Samardžić.

Milan Dragaš i Milan Tadić bili su strijelci za Plato, a izostanak iz sastava, kostura ekipe Rajka Cicovića, Velemira Ivanovića, Božidara Eleza, Srđana Cocovića i na golu Dejana Klačara Klača, bio je nenadoknadiv i uslijedio je razultatski potop.

Teraprom: Srđan Avramović, Đorđe Dragutinović, Nenad Samardžić, Jovica Vukadin, kapiten Bojan Ilić, Marko Samardžić, Radovan Ždrale
Plato: Mladen Božič, kapiten Predrag Karišik Dalibor Božić, Milan Dragaš, Saša Majdov, Milan Tadić, Miloš Vuksanović

Igrač utakmice: Bojan Ilić / Teraprom

Žuti karton: Dalibor Božić / Plato

Tabela

1. MDM 30
2. Kumbara 28
3. Bari Alpha Security 26
4. Kafe Pavle 23
5. Džabulani 20
6. Teraprom 19
7. Olimp Velike Šume 18
8. Plato 9
9. Rosoneri 6
10. Enterijeri Perić 6
11. Sjetlina 6
12. Dječaci 3

Strijelci

16 Bojan Tepeš, Đorđe Radić
15 Miljan Radović
13 Nemanja Govedarica
12 Đorđe Lackanović, Mladen Janković
11 Milan Pandurević, Sretko Vuksanović
10 Darko Lučić, Branislav Guja (Teraprom)
9 Rajko Cicović, Bojan Čvoro, Srđan Delipara, Bojan Ilić

Kartoni

Dalibor Božić (4), Darko Regoje (3), Siniša Vuksanović (2), Rajko Cicović (2), Miljan Pušara (2), Mladen Janković (2), Bojan Ilić (2), Dragan Bjelica (2), Dušan Paprica (2)

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji „border“ na Palama.


Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare