Apel potrošačima za pravilno odlaganje higijenskog otpada

0

ISTOČNO SARAJEVO – Komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ iz Istočnog Sarajeva apelovalo je da stanovništvo pravilno odlaže higijenski otpad jer je posljednjih mjeseci, zbog pojačane higijene u domaćinstvima, često završavao u kanalizacionoj mreži i uzrokovao začepljenje odvoda.

Iz Komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Istočno Sarajevo su naveli da veliki problem predstavlja neprimjereno odlaganje vlažnih maramica, higijenskih uložaka, pelena, hirurških rukavica, zaštitnih maski i sličnog nerazgradivog otpada.

U posljednje vrijeme, dodali su, prijavljivano je znatno više začepljenje kanalizacione mreže, pa su ekipe koje izlaze na teren primijetile povećanu količinu nerazgradivog otpada u odvodima.

„Osim što neprimjereno odlaganje otpada dovodi do začepljenja u odvodnim cijevima, ozbiljno opterećuje gradski kanalizacioni sistem i dovodi do zastoja rada kanalizacionih pumpnih stanica usljed čega dolazi do prelivanja i izlivanja kanalizacije“, upozorili su iz komunalnog preduzeća.

(www.palelive.com / Srna / Foto: VIK Istočno Sarajevo)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare