Apel građanima da ne dijele lične podatke na društvenim mrežama

0

ISTOČNO SARAJEVO – Policijska uprava Istočno Sarajevo upozorava građane da ne dijele svoje lične podatke i podatke bankovnih kartica nepoznatim osobama, posebno ne putem društvenih mreža.

Evidentirana je prijava o prevari putem „Fejsbuka“ na način da izvršilac najvjerovatnije hakuje profil određenog lica, te prijateljima sa profila posredstvom aplikacije „mesindžer“ šalje poruke u kojima traži pomoć, saopšteno je danas iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Prevarant porukom traži da prijatelji fotografišu svoje bankovne kartice, jer je njegova navodno blokirana, a namjerava platiti svoje račune, dok će nakon otklanjanja „greške“ na svojoj kartici novac vratiti.

Policija upozorava da nakon što „Fejsbuk“ prijatelj lica pošalje sve što je traženo izvršilac iskorištava podatke sa kartica i skida sav novac.

Policija apeluje da građani, ako su imali ovakvih zahtjeva ili eventualno već bili oštećeni ovim vidom prevare, prijave to u najbližu policijsku stanicu na području Policijske uprave Istočno Sarajevo, navodi se u saopštenju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare