Andrićgrad svečano dočekuje najuspješnije sportiste

0

VIŠEGRAD – Menadžment Andrićgrada saopštio je da će u četvrtak, 16. maja, na Trgu Nikole Tesle prirediti svečani doček za najuspješnije karatiste Republike Srpske iz Višegrada na Svjetskom prvenstvu u Melburnu Nikolu Polugu i Danku Garilović.

„Za ovo dvoje sportista, koji su zajedno Tamarom Lozo, Mladenom Ploskićem i Majom Mrdinja, uspješno u Australiji branili boje Republike Srpske, poslovodstvo Andrićgrada poslaće automobil na aerodrom u Beogradu kojim će doputovati u Višegrad“, ističe se u saopštenju.

U Andrićgradu još neće da otkriju scenario dočeka najboljih višegradskih sportista, koji je najavljen za četvrtak u 19.30 časova, ali napominju da će on biti veličanstven i sa nizom iznenađenja.

Nikola Poluga, član Karate kluba „Drina“ iz Višegrada se u Melburnu, u Australiji, okitio zlatnom medaljom u kategoriji do 78 kilograma, a Danka Garilović srebrnom medaljom u kategoriji do 55 kilograma.

Ženska reprezentacija Republike Srpske na prvenstvu, koje je orgnizovala Svjetska karate federacija, osvojila je zlatnu, a muška srebrnu medalju.

Bilans od devet medalja, od kojih tri zlatne, četiri srebrne i dvije bronzane, svrstao je karatiste Republike Srpske, po uspješnosti, u sam vrh svjetskih reprezentacija.

Odlazak na Svjetsko karate prvenstvo u Melburnu i sve troškove za zlatnog Nikolu Polugu finansirao je Andrićgrad.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare