Андреј Mикулић из Bањалуке побједник у слагању Rубикове коцке

0

ЗВОРНИК – Андреј Микулић /14/ из Бањалуке укупни је побједник Међународног такмичења у слагању Рубикове коцке у Зворнику.

Микулић је чак у 14 дисциплина освојио једно од прва три мјеста у конкуренцији такмичара из БиХ или у генералном пласману.

Он је новинарима рекао да Рубикову коцку слаже од 2020. године, те је изразио задовољство што је био дио овог такмичења које је завршено данас.

Домаћин и један од организатора такмичења Алекса Перушиновић истакао је да су сви учесници задовољни боравком у Зворнику.

Истичући да је ово први пут да се организује једно овакво такмичење у Зворнику, Перушиновић је изразио задовољство одзивом такмичара и организацијом.

Перушиновић, као учесник такмичења, био је у девет дисциплина међу три првопласирана такмичара у генералном пласману или на нивоу БиХ.

Организатори су навели да је оборено и неколико рекорда, Андреј Микулић постигао је најбоље вријеме за БиХ у дисциплинама шест пута шест /1:42.82/ и седам пута седам /2:37.38/, а Филип Алексић најбоље вријеме у БиХ за слагање наслијепо коцке три пута три пута три /1:34.67/.

У дисциплини Рубиков сат, најбоље вријеме за Србију поставио је Јаков Љубичић /9.30/, док је у мегамиксу Алекса Перушиновић поставио најбоље вријеме за БиХ /1:02.12/.

Микулић је од раније познат у слагању Рубикове коцке, а брзина, фокусираност и учење нових алгоритама при склапању Рубикове коцке и раније су сврстали овог четрнаестогодишњака у одабрано друштво велемајстора овог умијећа.

На такмичењу у Америци, направио је мозаик лика највећег српског научника Николе Тесле, за шта му је било потребно нешто више од два и по сата и чак 486 Рубикових коцки.

Умијеће је показао баш у њујоршком хотелу у којем је живио Тесла, о њему су раније писали медији.

Такмичење у Зворнику почело је јуче и одржано је под покровитељством Градске управе Зворник.

На дводневном Међународном такмичењу у слагању Рубикове коцке учествовало је 35 такмичара из Шведске, Грчке, Хрватске, Србије, Републике Српске и Федерације БиХ.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare