Andrea Popović učenik generacije u Osnovnoj školi „Sokolac“

0

SOKOLAC – Andrea Popović proglašena je za učenika generacije u Osnovnoj školi „Sokolac“, a priznanje za taj uspjeh i „Vukova diploma“ uručeni su joj u okviru programa „Dan učeničkih dostignuća“.

Popovićeva je danas rekla novinarima da to priznanje predstavlja njen uspjeh, ali i cilj koji je sebi postavila na početku.

Ona od nastavnih predmeta izdvaja matematiku i fiziku, u kojima se, kako je navela, pronalazila i učestovala na republičkim i regionalnim takmičenjima.

Andrea je istakla da se već devet godina bavi atletikom i da je svom klubu donosila medalje u skoku udalj i trčanju na 100 metara, dok joj ljubav prema muzici i gitari daje snagu da istraje u usklađivanju obaveza i da redovno odlazi na časove u Nižu muzičku školu u Istočnom Novom Sarajevu.

Popovićeva se već opredijelila za gimnaziju računarsko-informatičkog smjera na Sokocu, a potom planira na studij elektrotehnike.

Direktor Osnovne škole „Sokolac“ Đorđe Rajić rekao je da se pri izboru učenika generacije, osim uspjeha u školovanju, uzimaju u obzir i učešće na takmičenjima u znanju iz nastavnih predmeta, te rezultati postignuti u vannastavnim i sportskim aktivnostima.

On je napomenuo da su danas osnovno obrazovanje u ovoj ustanovi završila 102 učenika, od kojih je 28 odličnih, a među njima je 10 nosilaca „Vukove diplome“, kojima su u okviru programa „Dan učeničkih dostignuća“ uručena priznanja i poklon-knjige.

Proslava male mature za svršene osnovce na Sokocu zakazana je za sutra.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare