Anđela ponosna što će pjevati za „Mrvice“, među kojima je njen brat

0

FOČA – Maja Kujundžić iz Foče, majka šestogodišnjeg Mihajla, prijevremeno rođenog djeteta, kaže da će osnivanje prve banke humanog mlijeka u Srpskoj biti ogromna podrška majkama, te da će oporavak takve djece biti dosta brži.

Kujundžićeva ističe da je mnogo srećna što je pokrenuta akcija za osnivanje banke humanog mlijeka i da je ponosna što je njena trinaestogodišnja kćerka Anđela izabrana za jednog od partnera predsjednika Srpske Željke Cvijanović za nastup na dobrotvornoj večeri „S ljubavlju hrabrim srcima“.

Anđela je izabrana jer iza sebe, kao svestran mladi umjetnik, ima uspješne nastupe na muzičkim festivalima, a organizatorima, priča njena majka, nije bila poznata činjenica da je i njen brat „mrvica“.

„Kada je Anđela pozvana iz kabineta predsjednice da učestvuje, osim što sam bila izuzetno ponosna kao majka djeteta koje je umjetnik i koje će prenijeti poruku svim ljudima, dodatni motiv bilo mi je to što sam i ja majka prijevremeno rođenog djeteta. Rodila sam prije šest godina sina u 27. nedjelji, prošla sam sa njim izuzetno teške trenutke, dva mjeseca u intenzivnoj njezi, ta borba za život, svakodnevno iščekivanje šta će nam javiti iz bolnice“, prisjeća se Kujundžićeva.

NJen sin Mihajlo danas je zdravo dijete i đak prvak, a kada se rodio bilo je pitanje da li će preživjeti.

„Borba u intenzivnoj njezi u Sarajevu bila je izuzetno teška, jer je imao sve moguće komplikacije koje imaju prijevremeno rođena djeca. Poslije dva mjeseca i izlaska kući, krenula je moja borba kao majke, radili smo redovno vježbe nekoliko puta u toku dana da bi se stvorile sinapse u mozgu“, priča Kujundžićeva.

Ona je navela da nije mogla da doji svog sina i da bi joj, da je u to vrijeme postojala, banka humanog mlijeka bila od ogromnog značaja, tako da je, ističe, ova akcija od ogromnog značaja za svu prijevremeno rođenu djecu u budućnosti.

NJena kćerka Anđela na dobrotvornoj večeri „S ljubavlju hrabrim srcima“, koje se održava 27. decembra, pjevaće pjesmu „Šara, šara, bubamara“ sa kojom je nastupila na Đurđevdanskom festivalu 2017. godine.

„Kada mi je mama rekla da ću učestvovati bilo mi je mnogo drago, a još draže kada sam saznala da je akcija posvećena `mrvicama`, jer je i moj brat prijevremeno rođen. Ponosna sam što sam odabrana da budem partner predsjednice Republike Srpske“, kaže Anđela.

Anđela je učenik osmog razreda Osnovne škole „Sveti Sava“ i petog razreda Osnovne muzičke škole u Foči gdje uči sviranje klavira i gitare, kao i solo pjevanje.

Uz to, stiže da trenira odbojku i folklor.

Poručila je svojim vršnjacima, njihovim roditeljima i svima u Srpskoj da pozivom na broj 1411 pomognu otvaranje prve banke humanog mlijeka.

Tradicionalna manifestacija „S ljubavlju hrabrim srcima“ pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske organizuje se ove godine 11. put, a prikupljena sredstva biće iskorištena za pokretanje prve banke humanog mlijeka u Srpskoj.

S obzirom na to da zbog epidemiološke situacije neće biti moguće održati donatorsko veče u formi velikog okupljanja u Banskom dvoru, ove godine će 27. decembra biti organizovan prikladan televizijski program.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare