Ambasador Japana posjetio Višegrad

0

VIŠEGRAD – Višegrad ima veliki potencijal i turistički sektor je važan za budući razvoj ove opštine, izjavio je danas ambasador Japana u BiH Kazuje Ogava koji je posjetio ovu opštinu.


Rukovodstvo opštine Višegrad predstavilo je ambasadoru Japana turističke potencijale opštine Višegrad.

„U razgovoru sa načelnikom upoznat sam da broj turista koji iz Japana dolaze u Višegrad raste iz godine u godinu na naše veliko zadovoljstvo“, rekao je novinarima Ogava u dodao da je njegova uloga kao ambasadora da promoviše zemlju kako bi privukli što više ljudi da dođu u Višegrad.

On je istakao da je kompanija „Tošiba“, jedna od najvećih kompanija u energetskom sektoru, obezbijedila turbinu i prateću opremu za Hidroelektrane Višegrad i da je u okviru ove posjete želio da obiđe i hidroelektranu Višegrad, te ocijenio da je to primjer uspješne bilateralne saradnje između Japana i BiH.

Ogava je rekao da je oduševljen višegradskom ćuprijom, termalnom banjom „Vilina vlas“, Andrićgradom i Šarganskom osmicom u Mokroj Gori, koju je, takođe, obišao.

Načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković izrazio je zadovoljstvo što je novi japanski ambasador upravo za prvu posjetu nekoj opštini u Republici Srpskoj odabrao Višegrad i dodao da su ambasadora danas upoznali sa turističkim potencijalima ove opštine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare