Ambasador Bugarske uručio pomoć u vrijednosti od 30.000 KM

0

Ambasador Bugarske u BiH Angel Angelov uručio je danas na Palama Crvenom krstu Republike Srpske humanitarnu pomoć vrijednu 30.000 KM za stanovništvo ugroženo poplavama.


Kamion Crvenog krsta Bugarske dopremio je danas hranu, sredstva za higijenu, flaširanu vodu, posteljinu i ćebad, a bugarski ambasador je za narednu sedmicu najavio dolazak još jednog kontingenta humanitarne pomoći sa lijekovima i sredstvima za dezinfekciju.

U izjavi za Srnu Angelov je napomenuo da su se bugarska Vlada, kao i narod Bugarske od početka katastrofalnih poplava uključili u prikupljanje i dopremanje pomoći, te da je prva pomoć u šatorima i ćebadima proslijeđena u Brčko.

„Cilj nam je bio da pomognemo ljudima koji su prvi bili na udaru poplava, a sada ulazimo u drugu fazu u kojoj dolaze kreveti, ćebad, flaširana voda i ostale neophodne potrepštine koje će biti proslijeđene u područja za koje Crveni krst procijeni da su najugroženija“, rekao je Angelov.

On je istakao da će saniranje posljedica poplava biti dug proces, zbog čega će i u Bugarskoj biti nastavljena kampanja za sakupljanje pomoći stradalim stanovnicima.

„Radujem se što je ova pomoć stigla baš danas kada slavimo dan slovenske pismenosti i bugarske kulture – Svetog Ćirila i Metodija. To je duhovni dan, a i Crveni krst je simbol duhovne moći i solidarnosti između naših naroda“, rekao je bugarski ambasador.

Bugarska je BiH donirala i 21 tonu vode za piće.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare