Aleksandar Vuković svjedočio o likvidaciji oca

0

ISTOČNO SARAJEVO – Na suđenju bivšim pripadnicima tzv. Armije BiH za ubistvo srpskih vojnika zarobljenih 1992. godine na releju na Trovrhu kod Goražda, svjedok Aleksandar Vuković danas je pred Okružnim sudom u Istočnom Sarajevu rekao da je saznao da je njegov otac Koja Vuković likvidiran u mjestu Lađeva stijena niže Goražda.

U nastavku suđenja bivšim pripadnicima tzv. Armije BiH Muhamedu Adžemu, Omeru Uglješi, Senadu Haliloviću i Sulji Karkelji, Vuković je potvrdio da je sa ocem zadnji put kontaktirao početkom avgusta 1992. godine i da je kasnije saznao da je zarobljen na Trovrhu, odveden i likvidiran u mjestu Lađeva stijena niže Goražda.

„Od ljudi iz Goražda saznao sam da je moj otac zarobljen i držan u silosu u Kopačima, a onda u Policijskoj stanici u Goraždu. Znam da su tada na repetitoru na Trovrhu sa njim zarobljeni Tioslav Radović, Ratomir Klačar, Đoko Lasica“, rekao je Vuković.

On je istakao da mu je Milivoje Čarapić, u Višegradu 2005. godine, govorio o dešavanjima u Policijskoj stanici u Goraždu, gdje je i on bio zatvoren.

„Kazao mi je da su zarobljenici sa Trovrha bili zatvoreni u posebnoj ćeliji, odvojeni od ostalih zatvorenika. Bili su tučeni, iz njihove ćelije čuo je jauke, a jedne noći su odvedeni“, ispričao je Vuković.

Vuković je naveo da je početkom rata morao sa majkom i sestrom otići iz Goražda gdje su živjeli, a da je ostao samo otac koji je bio angažovan u Vojsci Republike Srpske.

On je dodao da posmrtni ostaci njegovog oca do sada nisu pronađeni.

Tužilaštvo i branioci optuženih odustali su od ispitivanja svjedoka Branojke Klačar koja, zbog lošeg zdravstvenog stanja, nije bila sposobna za davanje iskaza.

Nekadašnje pripadnike tzv. Armije BiH Muhameda Adžema, Omera Uglješu, Senada Halilovića i Sulju Karkelja, Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu tereti za učešće u ubistvima ratnih zarobljenika, goraždanskih Srba 1992. godine – Boška i Đoke Lasice, NJegoša Ćehe, Koje Vukovića, Branislava i Budimira Todorovića, Tioslava Radovića i Ratomira Klačara.

Oni su zarobljeni u avgustu 1992. godine na brdu Trovrh kod Goražda, odvedeni u goraždansku policijsku stanicu, gdje su i ubijeni. Do sada su identifikovani samo Budimir Todorović i Tioslav Radović.

Tužilaštvo je podiglo optužnicu 13. oktobra prošle godine, a Sud je potvrdio dva dana kasnije.

Suđenje će biti nastavljeno 16. aprila saslušanjem tri svjedoka Tužilaštva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare