Aktivnosti Matične biblioteke povodom Dana bibliotekara

0
Matična biblioteka Istočno Sarajevo

ISTOČNO SARAJEVO – Povodom Dana bibliotekara Republike Srpske, koji se obilježava 9. oktobra, Matična biblioteka organizuje Dane otvorenih varata kako bi se javnost i na ovaj način upoznala o značaju biblioteka u procesu cjeloživotnog obrazovanja.

U saopštenju Matične biblioteke Istočno Sarajevo navodi se da će povodom Dana otvorenih vrata od 9. do 11. oktobra biti organizovan cjelodnevni rad sa korisnicima i upis po promotivnoj cijeni od pet KM za nove članove biblioteke.

Tom prilikom posjetioci će se upoznati sa organizacijom rada Matične biblioteke, knjižnim fondom i pravilima ponašanja u biblioteci.

Na ovaj način Matična biblioteka želi približiti svoje službe i usluge korisnicima i upoznati javnost sa aktivnostima Biblioteke te njenom ulogom u kulturnom i naučnom životu grada Istočno Sarajevo.

U srijedu, 11. oktobra, u 12.00 časova biće održana promocija knjiga „Kuća nesagorivih reči: Narodna biblioteka Srbije 1838-1941“ autora Dejana Ristića i „Porodična prepiska kneza Miloša Obrenovića“ autora Tatjane Brzulović Stanisavljević, načelnika Sektora za nabavku i obradu bibliotečkog materijala u Univerzitetskoj biblioteci „Svetozar Marković“.

Dejan Ristić je istoričar i nekadašnji upravnik Narodne biblioteke Srbije i državni sekretar u Ministarstvu kulture Srbije, jedan od najuglednijih istoričara Srbije i stručnjaka u oblasti integralne zaštite kulturnog nasljeđa.

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare