Akcija „Za čist i aktraktivan Višegrad“

0

VIŠEGRAD – Akcija uređenja grada pod nazivom „Za čist i atraktivan Višegrad“ počeće u četvrtak, 21. aprila, kada se obilježava Dan planete zemlje, rekla je Srni predsjednik Udruženja građanja demokratskog centra „Nove nade“ Mila Gračanin iz Višegrada.
Ona je istakla da ovaj projekat realizuje demokratski centar „Nove nade“ iz Višegrada i Regionalna agencija za ruralni razvoj SVG.

„Akcijom je planirano postavljanje ukrasnog bilja u centru grada, čišćenje obala Rzava, održavanje edukativnih radionica u osnovnim i srednjim školama o zaštiti životne sredine, te nabavka kanti za škole i obdanište“, rekla je Gračaninova.

Ona je dodala da će u okviru ovog projekta biti nabavljena pečurka za odmor najmlađim Višegrađanima u dvorištu obdaništa „Neven“.

Partneri u realizaciji ovog projekta su opština Višegrad, komunalno preduzeće „Komunalac“, Osnovna škola „Vuk Karadžić“, Srednja škola „Ivo Andrić“, obdanište „Neven“, Udruženja građanja koja se bave zaštitom životne sredine, te privatni sektor iz ove opštine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare