Akcija “U novoj godini želim”

0

ISTOČNO SARAJEVO – Omladinska novinska asocijacija u Bosni i Hercegovini će u petak, 27.12.2013. godine u 12:00 časova ispred srednjoškolskog centra u Istočnom Sarajevu, postaviti info-pult sa kutijom u okviru akcije “U novoj godini želim”.

Prolaznici će imati priliku da u jednoj rečenici napišu šta to žele u novoj godini i ubace papir sa željom u kutiju. Na ovaj način formiraće se slika o spektru želja mladih osoba u Istočnom Sarajevu.

Projekat “U novoj godini želim” je ulična akcija anketnog karaktera koja se istovremeno održava 27.12.2013. godine u 12:00 časova u 35 gradova i opština u Bosni i Hercegovini na gradskim trgovima, lokalnim zajednicama, omladinskim centrima. Projekat realizuje IPS inicijativa, koju čini preko 20 organizacija iz Bosne i Hercegovine.

Cilj projekta je definisanje želja mladih osoba u Bosni i Hercegovini, kroz pokrivanje što više gradova u BiH. Analizom želja, volonteri će napraviti listu želja koje su se najčešće ponavljale, a zatim istu proslijediti državnim institucijama i organima, organima vlasti entiteta i lokalnim samoupravama, kao i Ujedinjenoj građanskoj inicijativi (u ime mladih BiH) koja će preuzeti niz kreativnih aktivnosti u cilju promovisanja tih želja u gradovima BiH.

Omladinska novinska asocijacija u Bosni i Hercegovini je nevladina organizacija koja se bavi edukacijom mladih na polju novinarstva putem različitih seminara, edukacija treninga i sl.
ONAuBiH djeluje kroz Lokalne timove, kojih trenutno ima u 27 gradova Bosne i Hercegovine.

(www.palelive.com)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments