Akcija „Trojka iz bloka“ završena kupovinom kuće porodici Mandić

0

Kupovinom kuće porodici Mandić iz Pala, ostvarena je još jedna želja četvoro mališana. Aleksandar, Aleksandra, Jelena i Anđela od sada će imati mirniji i srećniji život. Magija humanitarno-sportskog turnira „Trojka iz bloka“ ispunila je svoj cilj, po prvi put u Republici Srpskoj, te pokazala da složni možemo uraditi sve što zamislimo.

26. septembra 2015. гodine u Palama je održan prvi turnir „Trojka iz bloka“ u Republici Srpskoj, u organizaciji humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“ i Unije studenata pravnog fakulteta „Pravnik“ Pale, a s ciljem pomoći višečlanoj socijalno ugroženoj porodici. Zahvaljujući sponzorima turnira i ljudima dobre volje, na turniru je prikupljeno 1047 KM i 30 eura za izgradnju kupatila. Dodatnim sredstvima organizacije „Srbi za Srbe“, porodici Mandić kupljena je kuća u mjestu Podvitez u vrijednosti od 19.263 KM.

„Neopisiv je osjećaj ispuniti dječiju želju i vidjeti osmjehe na njihovim licima. „Trojka iz bloka“ i humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“, pomogla je četvoročlanoj porodici Mandić kupovinom kuće za koju smo sigurni da će im olakšati dalji život. Pored toga, kuća posjeduje i 1300 m2 zemlje, te je porodica u mogućnosti da se bavi i poljoprivredom, što je već započela“, izjavila je Jovana Zeljaja, glavni koordinator organizacije za Republiku Srpsku.

U akciju su se uključili opština Pale, firma „Majnex“, INLingua jezički centar koji je obezbijedio besplatan kurs engleskog jezika za jedno dijete iz pomognute porodice, kafe-bar „Aquarius“, Kulturno – sportski centar Pale, Kulturni centar Istočno Sarajevo, hotel „Kristal“, restoran „Rinaldi“, štamparija „MIN“, veterinarska klinika „ZOO-VET“, „Milkus“ doo, pekara „Klas“, „Sarajevo-invest“, „Građenje“ doo, „SANting“ doo, „NF-tel“ Pale, „MI-bones“ doo i  „Velike šume“ doo.

„Prvenstveno želim da se zahvalim svim ljudima dobre volje, našim sponzorima i svima koji su na bilo koji način učestvovali u realizaciji ovog plemenitog cilja. Iskreno se nadam da će ovo postati tradicija. Ove godine magija „Trojke“ stiže u Banja Luku, Vlasenicu, Bijeljinu, Trebinje, Istočno Sarajevo i Pale s ciljem pomoći višečlanoj socijalno ugroženoj porodici u vidu obezbjeđivanja osnovnih higijenskih uslova. Unaprijed se radujem 17. septembru 2016. godine kada je zakazana nova „Troka iz bloka“ u Palama. Ne zaboravimo da su djeca naša budućnost“, izjavila je Zeljaja.

Zeljaja je dodala da je aktivan humanitarni broj u Republici Srpskoj. Naime, pozivom na broj 1412 donirate 1 KM za pomoć višečlanim porodicama u Republici Srpskoj.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare