Akcija policije sa ciljem zaštite školaraca

0

ISTOČNO SARAJEVO – Pripadnici policijskih stanica u nadležnosti Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo danas su povodom početka školske godine i povećanog prisustva djece na ulicama, u okviru akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“ vozačima ukazivali da oprezno voze i smanje brzinu, te poštuju saobraćajna pravila i propise.

Cilj ove akcije, koja se provodi od 15. avgusta u saradnji sa Auto-moto društvom, jeste da se zaštite svi učesnici u saobraćaju, prevashodno djeca školskog uzrasta, i podigne bezbjednost saobraćaja na što veći nivo, saopšteno je iz CJB Istočno Sarajevo.

Policijske aktivnosti ogledaće se i u pojačanom radu i prisustvu policije u urbanim zonama i blizini školskih objekata. Osim toga, ova republička akcija podrazumijeva i organizovanje edukativnih predavanja u školama o temi bezbjednog i pravilnog učešća pješaka u saobraćaju, za sve mlađe kategorije učenika.

Akcija će trajati tokom septembra u svim opštinama u nadležnosti Centra, sa ciljem zaštite svih učesnika u saobraćaju, prevashodno djece predškolskog i školskog uzrasta, te podizanja cjelokupne bezbjednosti saobraćaja na veći nivo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare