Akcija davanja krvi povodom Dana policije

0

Četrdesetak pripadnika Policijske uprave Istočno Sarajevo darovaće krv u Bolnici „Srbija“ tokom četvorodnevne akcije povodom obilježavanja 4. aprila – Dana policije Republike Srpske.

Zamjenik načelnika Policijske uprave Istočno Sarajevo Igor Kušić rekao je novinarima da pripadnici Uprave na ovaj način iskazuju visok stepen profesionalnosti i humanosti, zbog čega će dragocjenu tečnost dobiti oni kojima je zaista potrebna.

„U okviru obilježavanja 30 godina postojanja Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo sprovešće niz aktivnosti. Biće položeni vijenci na sva spomen-obilježja pripadnicima MUP-a Srpske, organizovaćemo prijem za porodice poginulih pripadnika MUP-a, dane otvorenih vrata i drugo“, napomenuo je Kušić.

LJekar u Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske Slađana Marjanović rekla je da je danas počela akcija dobrovoljnog davanja krvi pripadnika Policijske uprave Istočno Sarajevo, koji to redovno čine, na čemu im je zahvalila.

Ona je naglasila da je trenutno stanje sa zalihama krvi zadovoljavajuće i da uspijevaju da isprate potrebe Bolnice „Srbija“ u Istočnom Sarajevu, ali se uvijek trude da ima što više davalaca i da animiraju mlade da daju krv.

„Krvi nikad nije dosta i nikada se ne zna kakve će biti potrebe za ovom dragocjenom tečnošću“, istakla je Marjanovićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare