Akcija čišćenja i pošumljavanja Jahorine

6

Olimpijski centar Jahorina planira organizaciju masovne akcije čišćenja planine, ove godine simbolično, uz pošumljavanje.

Akcija će se već četvrti put održati na Jahorini na Međunarodni dan zaštite životne sredine, 5. juna 2021. godine i ima za cilj doprinos podizanju svijesti o bogatstvu i očuvanju životne sredine i važnosti zdravog načina života.

U planu je da akcija ove godine krene sa platoa ispred Ciljne kuće a okupljanje je zakazano za subotu, 5. jun, u terminu od 9.00 do 10.00 časova.

Za sve ljubitelje planine, pored čišćenja, biće obezbijeđene sadnice te će svako ko bude želio moći zasaditi svoje drvo i na taj način u stvari „zasaditi svoj kiseonik“.

Nadamo se da ćemo zajedno ostati na putu odgovornosti i zajedničkim snagama učiniti sve da našu Jahorinu sto ljepšu ostavimo našim potomcima.

(www.palelive.com / OC Jahorina)

 

Pretplati se
Obavijesti me o
6 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

OC Jahorina prvo treba da se pozabavi blatom i kraterima na ulicama u srcu planine, pa tek onda da poziva ljubitelje prirode na čišćenje, svima nam drage, do bola uzurprane planine. Ono što se trenutno dešava na Jahorini i na šta sada liči je blago reći, katastrofa!

Najblaza rijec je katastrofa! Na dijelu je unistavanje planine.

Ljubitelji planine dobri kad treba smece cistiti, a kad treba skijati samo vazduh ne napacuju.

Trebalo bi angažovati i one ljubitelje četverotočkaša-kvadrova kako ih već zovu da se maksimalno anagažuju. Izrovaše pješačke staze, ni traktori za duboko oranje nisu im ravni. Ka je užitak i drnadanje onda je sve ok, a rupe i brazde neka drugi popravljaju. Ko im daje dozvole i plaćaju li ovo što unište. A o prašini i bugiji koju dižu u oblake da se i ne govori, kad prolaze pored planinara i izletnika. Valjda adrenalin proradi, ali lijepo bi ga bilo viodjeti i kad se nešto treba popraviti i urediti.

Organizujte školarce sa regije, starije razrede, osigurajte im prevoz i užinu i besplatno skijanje naredne sezone. Jednostavno a svi zadovoljni.

ma sto bi to radili kad moze i ovako