Akcija – april mjesec čistoće

0

ZVORNIK – Gradska uprava Zvornik i ove godine organizuje akciju „April mjesec čistoće“ u okviru koje će biti sprovedene aktivnosti na čišćenju i uređenju javnih površina u gradu i njihovom ozelenjavanju.
Predviđeno je da značajnije, a samim tim i masovnije aktivnosti u oviru ove akcije, budu sprovedene od 17. do 21. aprila, saopšteno je danas iz Gradske uprave Zvornik.

Akcenat će biti stavljen na uređenje obale Drine duž području grada, igrališta na gradskoj plaži, drvoreda gdje će biti uklonjena dotrajala stabla i posađena nova, uklonjena rastinja, nanosi i smeće, te prošireni kapaciteti tuševa i vc-kabina.

Ova aktivnost će biti organizovana i sprovedena u saradnji sa nevladinim organizacijama i udruženjima, a u nju se mogu uključiti i svi građani koji brinu o životnoj sredini i koji žele da daju doprinos uljepšavanju obale Drine.

Zajednicama etažnih vlasnika biće upućen poziv da od 17. do 21. aprila sprovedu ovu akciju oko svojih zgrada.

„Zajednice etažnih vlasnika mogu da odrede dan u tom periodu koji im odgovara i da organizuju čišćenje površina oko svojih zgrada“, rekao je vršilac dužnosti načelnika gradskog odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i poslove saobraćaja Zvornik Branko Jašić.

On je dodao da će u toku akcije čišćenja biti obezbjeđene vreće za otpad i kamion za odvoz smeća, kao i sadnice za ozelenjavanje zelenih površina oko zgrada.

Planirano je da se u akciju uključe i predškolske i školske ustanove koje će same osmisliti akciju čišćenja i uređenja zelenih površina i prostora koji su u sastavu njihovih objekata.

Preduzeće „Vodovod i komunalije“, kao glavni nosilac aktivnosti, tokom aprila u kontinuitetu će raditi na uređenju javnih zelenih površina, orezivanju granja, uklanjanju dotrajalih i sadnji novih sadnica drveća i cvijeća.

U okviru ovih aktivnosti vrši se i uređenje dječijih igrališta na području grada uz postavljanje novih sprava tamo gdje je potrebno.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare