Aero klub “Soko” promoviše letenje na Sokocu i Romaniji

0

SOKOLAC – Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica razgovarao je danas sa predstavnicima Aero kluba “Soko” o uključivanju letenja u turističku ponudu ove lokalne zajednice.

“Opština je spremna da pruži podršku ovom klubu kada je riječ o izgradnji posebnog hangara za letjelice i smatram da je to dodatni sadržaj za našu turističku ponudu”, rekao je Bjelica.

Bjelica je naveo da je podrška članovima ovog kluba odličan osnov za održavanje ranije ideje i planova o izgradnji aerodroma na Glasinačkom polju.

On se nada da će u budućoj strategiji razvoja turizma opštine Sokolac od 2020. do 2030. godine biti ugrađene i aktivnosti “Sokola”.

Predsjednik skupštine Aero kluba “Soko” Miroslav Vidojević rekao je novinarima da je Sportski aerodrom “Glasinac” upisan u svjetski registar letjelišta, da se redovno obnavljaju licence i da je domaćin poletištima za paraglajdere na Romaniji.

Prema njegovim riječima, letačka staza “Glasinac” duga je 600 metara, jedna je od najboljih u BiH i postoji mogućnost da se proširi na 900 metara.

Ovaj klub ima šest članova i dio je Vazduhoplovnog Saveza Republike Srpske, a Vidojević je rekao i da su zadovoljni saradnjom sa lokalnom upravom.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments