Abazović: Od početka godine 357 ilegalnih migranata

0
Abazović: Od početka godine 357 ilegalnih migranata

ZVORNIK – Na području Policijske uprave Zvornik u julu je evidentirano 50 ilegalnih migranata, dok je od početka godine otkriveno njih 357, a zatečeni su u blizini granice ili u graničnom pojasu, rekao je danas načelnik Uprave Goran Abazović.

Abazović je istakao da su otkriveni migranti predati Graničnoj policiji BiH ili Službi za poslove sa strancima – Terenska kancelarija Bijeljina i naglasio da je od prelaska granice odvraćeno 725 lica u 109 pokušaja ilegalnih prelazaka granice iz Srbije.

“Policijska uprava Zvornik sprovodi aktuelne zaključke Koordinacionog tijela za praćenje kretanja ilegalnih migranata preko teritorije Republike Srpske, čime je u punoj operativnoj funkciji to tijelo na ovom području”, rekao je na konferenciji za novinare Abazović.

Abazović je naglasio da je Policijskoj upravi Zvornik na raspolaganju određeni broj policijskih službenika iz drugih policijskih uprava, čiji je zadatak saradnja sa Jedinicom granične policije Zvornik radi sprečavanja ilegalnih ulazaka iz pravca Srbije.

On je istakao da će i u narednom periodu pripadnici Policijske uprave Zvornik, u saradnji sa Jedinicom granične policije, pojačati svoje aktivnosti s ciljem sprečavanja ilegalnih ulazaka na teritoriju Republike Srpske, odnosno BiH.

“Na osnovu svih pokazatelja i podataka ukupno stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Zvornik je stabilno i zadovoljavajuće sa povoljnim bezbjednosnim ambijentom”, rekao je Abazović.

Načelnik Sektora policije u Policijskoj upravi Zvornik Vladan Vasilić rekao je da su u julu na području Policijske uprave Zvornik evidentirane 52 saobraćajne nezgode, što je manje za osam saobraćajnih nezgoda, ili 13 odsto manje u odnosu na isti mjesec iz prošle godine.

“Od ove 52 saobraćajne nezgode, jedna je bila sa poginulim lice, jedna sa teško povrijeđenim, dok je 14 saobraćajnih nezgoda bilo sa lakše povrijeđenim licima”, naveo je Vasilić.

Prema njegovim riječima, policija je u julu kontrolisala 2.916 vozila i vozača, evidentirala 1.121 prekršaj i izdala 1.044 prekršajna naloga.

Vasilić je dodao da je iz saobraćaja isključeno 25 vozila i 59 vozača, od kojih su 44 bila pod dejstvom alkohola.

Načelnik Sektora kriminalističke policije u Policijskoj upravi Zvornik Mladen Savić rekao je da je u julu na području ove uprave evidentirano 61 krivično djelo, što je manje za 14 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, kada ih je bilo 71.

“Zbog izvršenja ovih krivičnih djela, nadležnim tužilaštvima podneseno je 57 izvještaja protiv 49 lica”, naveo je Savić i istakao da su najbrojnija krivična djela iz oblasti opšteg kriminaliteta kojih je bilo 52, što je za 16 manje nego u istom mjesecu prošle godine.

Savić je podsjetio da je materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosila 104.312 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments