Proslavljena krsna slava

0

ISTOČNO SARAJEVO – Bolnica „Srbija“ u Istočnom Sarajevu proslavila je danas krsnu slavu – Svete Kozmu i Damjana, zaštitnike zdravstvenih radnika.

Direktor bolnice „Srbija“ Nebojša Šešlija napomenuo je da se ove godine krsna slava obilježava u uslovima epidemije virusa korona u skladu sa preporukama Republičkog kriznog štaba u prisustvu najužeg rukovodstva i prijatelja ustanove.

Šešlija je rekao da će ovu godinu obilježiti borba protiv epidemije i zahvalio se svim zdravstvenim radnicima za nemjerljiv doprinos za očuvanje zdravstvenog sektora.

On je naglasio da je bolnica „Srbija“ ove godine otvorila novu zgradu Transfuzije i uvela novu uslugu hiperbarične komore, pa prvi put zbog te usluge stanovnici ove regije neće ići u druge.

„Prvi put smo i našu zdravstvenu ustanovu povezali sa Medicinskim fakultetom u Foči i predavanja će se prvi put za završene godine studija moći obavljati i u našoj ustanovi“, rekao je Šešlija.

On je podsjetio da je juče potpisan ugovor sa bolnicom u Atini, koja će omogućiti usavršavanje stručnog kadra bolnice „Srbija“ i glavnom gradu Grčke.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare