Raspušten lokalni karantin u Karakaju

0

ZVORNIK – Lokalni karantin u fiskulturnoj sali Osnovne škole u Karakaju danas je raspušten, a 22 lica koja su boravila u njemu provešće ostatak izrečene mjere u kućnoj izolaciji, saopšteno je iz gradskog Štaba za vanredne situacije Zvornik.

Odluku o zatvaranju karantina u lokalnim zajednicama donio je Republički štab za vanredne situacije.

Republički sanitarni inspektori ostaće na graničnim prelazima i do daljeg izdavati rješenja o kućnoj izolaciji od 14 dana.

Izuzeti iz ovog zaključka su pacijenti koji se vraćaju ili idu na liječenje, vozači u međunarodnom transportu, prekogranični radnici uz dokaz o zaposlenju i poljoprivrednici koji imaju posjedovni list.

Kroz lokalni karantin koji je od 31. marta do 14. aprila bio u Studentskom centru, a potom u fiskulturnoj sali Osnovne škole u Karakaju, do danas je prošlo ukupno 141 lice i svi koji su testirani bili su negativni.

U kovid odjeljenju Opšte bolnice Zvornik smještena su dva pacijenta sa respiratornim simptomima čiji se zdravstveno stanje prati.

Na području grada Zvornika izolacija u kućnim uslovima trenutno je određena za 278 lica, dok je za 1.255 osoba propisani period istekao.

Komunalna policija sa tri patrole je u proteklom danu obavila 55 kontrola i sve su bile uredne.

Policijski čas, u vremenu od 22.00 do 5.00 časova, prekršilo je pet lica koja će biti kažnjena u skladu sa zakonskim prpisima.

Služba profesionalne vatrogasne jedinice sinoć je izvršila dezinfekciju gradskih ulica.

Na graničnim prelazima u protekla 24 časa bilo je 2.369 prelazaka granice, na ulazu u BiH 1.181 i na izlazu 1.188.

Štab za vanredne situacije Zvornik poziva građane da odgovornim ponašanjem brinu o svom zdravlju, te da poštuju propisane mjere i naredbe.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare