Snežana u Splitu zaustavljena u osmini finala

0
Snežana u Splitu zaustavljena u osmini finala

FOČA – Fočanska stonoteniserka Snežana Marković poražena je u osmini finala kvalifikacionog turnira u Splitu, koji se odigrava za plasman na LJetnje olimpijske igre mladih naredne godine u Argentini.

Nastup na LJetnjim olimpijskim igrama u Buenos Airesu izborila su po četiri najbolja takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji, a Markovićeva je u osmini finala poražena od reprezentativke Ukrajine.

U konkurenciji 60 takmičara, nastup u Splitu Fočanka je započela porazima u grupnoj fazi od predstavnica Francuske, Holandije i Italije, pa je drugog dana imala teži put u eliminacionoj fazi, ali je uspjela da prođe tri kola.

Pobijedila je predstavnice Letonije 4:2, Grčke 4:3 i Finske 4:1, a trećeg dana takmičenja je poražena od Ukrajinke 1:4.

Plasman među 16 najboljih je odličan uspjeh talentovane Fočanke, a narednu šansu da izbori učešće na Olimpijadi mladih imaće početkom iduće godine na kvalifikacionom turniru u Tunisu, ukoliko obezbijedi sredstva za takmičenje.

Markovićeva ove sedmice putuje u Mađarsku, gdje će od srijede, 8. novembra, do nedjelje, 12. novembra, biti održan međunarodni turnir iz kalendara Svjetske stonoteniske organizacije

Na turniru u Splitu, osim Markovićeve, BiH je predstavljao i Banjalučanin Luka Mihailović, koji je nakon jedne pobjede i dva poraza u grupi, u eliminacionoj fazi prošao dva kola, ali je ispao u trećem krugu.

(www.palelive.com / Srna / Foto: www.foca24.info)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare