Regionalni sastanak opštinskih štabova Civilne zaštite

0
Zgrada opštine Sokolac

SOKOLAC – Na Sokocu će u organizaciji Područnog odjeljenja Civilne zaštite sutra biti održan sastanak sa rukovodiocima službi civilne zaštite 14 opština Sarajevsko-romanijske i Gornjodrinske regije na kome će biti razmatrani planovi i aktivnosti na zaštiti i spasavanju u slučaju elementarnih nepogoda.

Na sastanku će biti analizirana realizacija Plana aktivnosti u pripremi i sprovođenju mjera zaštite i spasavanja od šumskih i drugih požara na otvorenom prostoru u Republici Srpskoj u ovoj godini, saopšteno je iz Područnog odjeljenje Civilne zaštite Sokolac.

Predviđena je i analiza realizacije zadataka iz Plana odbrane od poplava u 2017. godini i analiza realizacije zadataka koji proizilaze iz Plana aktivnosti u pripremi i sprovođenju mjera zaštite i spasavanja od zemljotresa u Republici Srpskoj od 2016-2019. godine.

Učesnici sastanka na Sokocu razmatraće Plan aktivnosti na sprovođenju mjera zaštite i spasavanja od većih snježnih padavina i snijega od interesa za Republiku Srpsku za period 2017-2020. godina.

Dnevnim redom predviđeno je razmatranje infomacije o primjeni Pravilnika o obučavanju lica u okviru osnovnog i srednjeg obrazovanja o opasnostima i zaštiti od elementarnih nepogoda i drugih nesreća.

Sastanak je zakazan za sutra, u 10.30 časova u sali za sjednice Skupštine opštine Sokolac.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare