Đurević: Smanjiti broj požara, a odgovorne kazniti

0

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević apelovao je da Komunalna policija preduzme sve što zakon dozvoljava kako bi bio smanjen broj požara na ovom području, a počinioci kažnjeni.
Đurević je danas učestvovao na sastanku u Šumskom gazdinstvu „Panos“, koji je održan s ciljem upoznavanja učesnika o učestalim požarima i sprovođenju mjera zaštite od požara.

Sastanku su prisustvovali predstavnici opštine Višegrad, Policijske stanice, Komunalne policije, Islamske zajednice, Civilne zaštite, Teritorijalne Vatrogasne jedinice i predstavnici Šumskog gazdinstva „Panos“ iz Višegrada.

Đurević je pohvalio zaposlene u Vatrogasnoj jedinici Višegrad, navodeći da najveću štetu od požara ima Šumsko gazdinstvo „Panos“.

„Apelujem da Komunalna policija preduzme sve što zakon dozvoljava kako bi smanjili požare, a počinioce kaznili“, istakao je Đurević.

On je dodao da će opština u saradnji sa školama održati edukaciju kojom se ukazuje na štetnost podmetanja požara.

Direktor Šumskog gazdinstva „Panos“ Mladenka Šipčić rekla je da je to šumsko gazdinstvo donijelo prijedlog mjera za preventivno sprečavanje izbijanja šumskih požara, te da je sačinjeno upozorenje lokalnom stanovništvu da ne loži vatru na otvorenom i u blizini šumskog kompleksa.

„Utvrđeno je da se šumski požari dešavaju kada povratnici bošnjačke nacionalnosti pale otpad prilikom čišćenja privatnih imanja“, rekla je Šipčićeva i istakla značajnu pomoć Islamske zajednice koja će putem svojih predstavnika upozoriti stanovništvo na opasnost od požara.

Ona je predložila da se rok zabrane loženja vatre, koji je usvojila Skupština opštine Višegrad, a odnosi se na mjere zaštite od požara, pomjeri sa 1. aprila na 1. mart i da traje do 1. oktobra.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare