Učenici pokrenuli projekat „Izgradnja lifta za djecu sa otežanim kretanjem“

0

Učenici VII-2 odjeljenja OŠ „Pale“ su na predstojećem takmičenju u organizaciji World Vision-a kandidovali projekat „Izgradnja lifta za djecu sa otežanim kretanjem“. Takmičenje će biti organizovano u utorak 19.03.2013. u 13.00 h.

Ako projekat pobijedi sredstva će biti uložena u izgradnju lifta za djecu koja boluju od cerebralne paralize ili se iz drugih razloga otežano kreću.

Realizacija projekta bi trajno riješila problem pristupa kabinetskoj nastavi u OŠ Pale. Uklanjanjem arhitektonsko-građevinskih barijera u potpunosti bismo ostvarili i zakonsko pravo svakog djeteta na obavezno i kvalitetno obrazovanje i vaspitanje.

U realizaciju ovog projekta uključila se i Opština Pale, a novčanu pomoć su najavila i neka lokalna preduzeća. Za prikupljanje sredstava biće organizovana i humanitarna priredba u Kulturnom centru „Pale“ 11.4.2013. godine u 19.00 h.

Potrebna sredstva za ugradnju lifta iznose više od 32.000 KM, pa je neophodno da se za realizaciju ovog projekta uključi što više ljudi dobre volje. Za te potrebe je na raspolaganju i račun OŠ „Pale“ na koji zainteresovani mogu uplatiti sredstva sa naznakom „Lift za djecu s otežanim kretanjem“.

Račun broj: 551-001-0001605088. Račun posebnih namjena kod UniCredit bank Banja Luka. Svrha uplate: Za OŠ „Pale“ izgradnja lifta, u koloni budžetska organizacija upišite broj: 0814194.

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare