OŠ Srbija: Nagrađen projekat „Produženi boravak“

0

Danas je u Osnovnoj školi „Srbija“ organizovano javno takmičenje projekata sedmih i osmih razreda, pod pokroviteljstvom World Vision organizacije i Opštine Pale.

Organizacija World Vision je kao i prethodnih godina i ovoga puta odlučila dodijeliti sredstva za unaprijeđenje obrazovanja i vannastavnih aktivnosti, sa razlikom što su ove godine učenici sami kandidovali svoje projekte. Cilj ovakvog načina saradnje bio je da učenici sami razmisle o uslovima u kojima rade i uče, te da na osnovu sopstvenih istraživanja donesu odluke o tome u šta bi donirani novac trebao biti uložen.

Zamišljeno je da pobjednički tim i projekat, osim realizacijom, bude nagrađen i određenom novčanom sumom, od koje bi imali koristi svi članovi pobjedničkog razreda.

Na današnjem takmičenju svoje projekte predstavila su četiri sedma i četiri osma razreda ove škole, ukupno osam projekata. Izuzetnim trudom i zalaganjem, učenici OŠ „Srbija“ uspjeli su impresionirati petočlani žiri koji su sačinjavali: predstavnik World vision-a, direktor škole, predstavnik Opštine Pale, predstavnik Savjeta roditelja i predstavnik Savjeta učenika.

Djeca su na različite načine iznosila svoje ideje, koristeći se panoima, elektronskim pomagalima, sopstvenim proizvodima i maketama.

Od projektnih ideja tu se našlo mnogo toga, od uređenja školskog dvorišta, opremanja kabineta fizike, opremanja kabineta za očiglednu nastavu, opremanja prostorije za kreativnu radionicu, preko formiranja produženog boravka, do opremanja biblioteke ili kupovine agregata u područnoj školi u Podgrabu, a pobjedu je odnijelo odjeljenje VIII-1 razreda, razrednice Sanje Marković sa idejom o produženom boravku, koji je školi bio prijeko potreban, a kojim će se trajno riješiti smještaj učenika I, II i III razreda u vrijeme kada nemaju školske obaveze, dakle – prije ili poslije nastave. Ovime će konačno biti riješen jedan od velikih problema roditelja i najmlađih učenika ove škole.

Sve je propraćeno izuzetnim zabavnim programom, koji je učinio da posjetiocima vrijeme ugodno i brzo prođe. Posebnu pažnju svih prisutnih privukao je veseli, proljetni izgled pozornice, u izradi kreativne radionice OŠ „Srbija“.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/os-srbija-19-03-2013/] width=[54] height=[54] title=[OŠ Srbija: Nagrađen projekat „Produženi boravak“] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}
Facebook galerija

(www.palelive.com / S.K.)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare