Formiran štrajkački odbor

0

MILIĆI – Zaposleni u Domu zdravlja „Sveti Nikola“ u Milićima formirali su danas štrajkački odbor koji je zadužen da, u skladu sa zakonskim propisima, pripremi i proglasi štrajk radnika ove ustanove.

Član Sindikalne organizacije milićkog Doma zdravlja Niko Jović rekao je Srni da su danas obavljene i konsultacije sa predstavnicima Granskog sindikata zdravstva Republike Srpske, od kojih su dobijena uputstva kako se ponaša u uslovima štrajka.

„U srijedu, 20. marta, sazvaćemo sastanak svih zaposlenih da bismo donijeli konačnu odluku, ali vjerujem da će biti odlučeno da se stupi u štrajk“, izjavio je Jović.

Milićki medicinari traže isplatu zaostalih plata, putnih troškova i uplatu zdravstvenog osiguranja koje oni, kao zaposleni u toj branši, nemaju.

„Mi ne ulazimo u to ko je kriv za sadašnje stanje u ovoj ustanovi. Hoćemo svoje plate i to dvije, jer će nam isplatom prve plate već stići duple obaveze za kredite, obustave, struju, režije“, rekao je Jović.

Zbog dugovanja od 210.000 KM za poreze i doprinose, Poreska uprava Republike Srpske blokirala je račun Doma zdravlja, zbog čega milićkim medicinarima kasni plata od decembra prošle godine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare