41. SO Pale: Saglasnost za ulazak u projekat izmještanja toplane

0

Odbornici Skupštine opštine Pale usvojili su danas Prijedlog Programa zajedničke komunalne potrošnje za 2013. godinu i Prijedlog Odluke o usvajanju Lokalnog plana upravljanja otpadom za opštinu Pale. Predsjednik Skupštine opštine Pale Miroslav Brčkalo rekao je Srni da su odbornici saglasni za ulazak u projekat izmještanja toplane zajedno sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj.

Brčkalo je rekao da je jednoglasno data saglasnost da načelnik opštine može potpisati sporazum kojim bi Komunalno preduzeće „Gradske toplane“ , opština Pale i Evropska banka za obnovu i razvoj napravili studiju izvodljivosti centralnog sistema grijanja na području opštine.

„U zavisnosti od rezultata te studije, odlučili bi da li da preduzimamo naredne korake u realizaciji tog projekta ili bi se povukli u slučaju neipslativosti. Bitno je napomenuti da opština nema nikavih troškova oko izrade studije izvodljivosti, već će ta sredstava biti povučena iz pretpristupnih fondova, odnosno Evropske banke“, kaže Brčkalo.

Odbornici su donijeli odluku i o realokaciji sredstava iz budžeta u iznosu od 50.000 KM za infrastrukturne projekte.

Na današnjoj 41. sjednici Skupštine opštine Pale usvojena odluka o dodjeli nagrada i priznanja zaslužnim kolektivima i pojedincima povodom krsne slave opštine Pale Velike Gospojine, koja se proslavlja 28. avgusta.

Dobitnik nagrade iz oblasti sporta je Karate klub „Romanija“, iz oblasti privrede preduzeće DOO „Santing“, a za oblast razvoja ugostiteljstva i turizma nagrada je dodijeljena Hotelu „DŽet set“. Za humanitrano djelovanje nagrada je dodijeljena Omladinskom klubu Crvenog krsta Pale.

Pojedinačna plaketa za zaslužan rad i izvještavanje o radu opštine Pale dodijeljena je novinaru Novinske agencije Republike Srpske – SRNA LJiljani Čvoro, a za uspješan rad u oblasti obrazovanja i zaštiti životne sredine Radoju Vojvodiću.

Posthumno nagrada je dodijeljena Janji Guji, majci poginulog borca, koja je za života liječila travama i čajevima srpske vojnike u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=sFyMK4hj7ME&feature=player_embedded}

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare