21. septembra u Višegradu 7. Republička akcija dobrovoljnog darivanja krvi

0

VIŠEGRAD – Povodom krsne slave opštine – Male Gospojine, Višegrad je u subotu, 21. septembra domaćin 7. Republičke akcije dobrovoljnog darivanja krvi, potvrdio je Pero Krstić, predsjednik Društva dobrovoljnih davalaca krvi „Stara Hercegovina“, čije je sjedište u Višegradu.

Uz podršku opštine Višegrad akciju organizuju Savez društava dobrovoljnih davalaca krvi Republike Srpske, u saradnji sa Društvom „Stara Hercegovina“.

U ovoj akciji najavljeno je učešće oko 120 višestrukih davalaca krvi iz svih aktivnih društava sa područja Republike Srpske, te davaoci krvi iz Užica i Društva „Sveti Sava“ iz Nikšića.

Član odbora za organizaciju ove republičke akcije Mirko Vojnović ističe da će, uz asistenciju tima za transfuziologiju iz Foče, akcija početi u subotu u 9 časova, u CBR centru Doma zdravlja u Višegradu.

Planirano je da se prikupi oko 100 doza krvi koja je namjenjena pacijentima regionalnog Kliničko-bolničkog centra u Foči.

Na kraju akcije u restoranu bivšeg hotela „Bikavac“ za učesnike 7. Republičke akcije darivanja krvi biće organizovan zajednički ručak.

(www.palelive.com / www.opstinavisegrad.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare