20 godina od pogibije Zorana Cvijetića

0

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo Radenko Vasiljević i predsjednik Udruženja veterana službi bezbjednosti Republike Srpske – Podružnica Istočno Sarajevo Radovan Pejić razgovarali su danas o obilježavanju 20 godina od pogibije prvog načelnika Centra službi bezbjednosti Sarajevsko-romanijsko-birčanske regije Zorana Cvijetića.

Vasiljević je rekao da će CJB Istočno Sarajevo, zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, pružiti tehničku podršku u obilježavanju ovog datuma.

Zoran Cvijetić poginuo je 11. januara 1994. godine u Lukavici. Uspješno je rukovodio tadašnjim Centrom javne bezbjednosti Srpsko Sarajevo, te učestvovao u stvaranju Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.

U predratnim godinama bio je načelnik Stanice javne bezbjednosti Sokolac, a za načelnika Centra javne bezbjednosti Srpsko Sarajevo imenovan je u aprilu 1992. godine.

Vasiljević i Pejić razgovarali su danas i o drugim aktuelnim pitanjima i ocijenili da postoje dodirne tačke za zajednički rad, kao što su ostvarivanje zadataka u vezi sa akcijama u borbi protiv droge, o bezbjednosti u saobraćaju, naročito kada je riječ o zaštiti djece, radu policije u društvenoj zajednici i slično.

“Veterani svojim iskustvom mogu dati značajan doprinos i pomoći policiji u svakodnevnim obavezama – da bi još efikasnije izvršavali svoje zadatke”, rekao je Pejić Srni.

On je najavio da bi ovo udruženje uskoro trebalo da se sastane i sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislavom Jovičićem.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments