srijeda, 26. april 2017.

Pale live! Urban info portal

Palelive.com YouTube kanal Prati nas na Facebook-u! Prati nas na Twitter-u!

El. pošta Štampa

Danas postavljanje ploče sa nazivom ulice Spomenka Gostića

VIŠEGRAD - U višegradskom naselju Garča danas će biti postavljena tabla sa nazivom ulice Spomenka Gostića, nakon što je u lokalnoj skupštini odlučeno da jedna ulica u Višegradu ponese ime najmlađeg poginulog borca Vojske Republike Srpske. Postavljanju ploče prisustvovaće načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, predstavnici višegradske Boračke organizacije i autor filma "Spomenko na vječnoj straži" Mile Savić, potvrđeno je Srni u opštinskoj upravi.


Đurević je rekao da je Višegrad prva opština koja je nazvala ulicu po Spomenku Gostiću, te zahvalio odbornicima Skupštine opštine koji su tu ideju sproveli u djelo.

Savić, koga su za snimanje filma "Spomenko na vječnoj straži" inspirisali Spomenkovo herojstvo, poštenje i ljubav prema svom narodu, zahvalio je opštini Višegrad i pozvao sve građane da prisustvuju otvaranju ulice, da bi pokazali cijelom svijetu veličinu Višegrađana koji su se odužili mladom heroju.

Postavljanje ploče zakazano je za 17.00 časova.

Petnaestogodišnji Spomenko Gostić, koji je odbio ponudu da se skloni od ratnih strahota, već je sa komšijama i prijateljima bio borac Vojske Republike Srpske, poginuo je od granate 20. marta 1993. godine nedaleko od svog sela Jovići na planini Ozren.

Spomenko je sahranjen na mjesnom groblju Gornji Ulišnjak, gdje počivaju njegova majka i baka.

Predsjednik Republike Srpske odlikovao ga je Ordenom zasluga za narod.


(www.palelive.com / Srna)Tagovi: Višegrad  
Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch::(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):S
:!::?::idea::arrow:
Sigurnost
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.
Klikom na dugme "POŠALJI" prihvatam Uslove korišćenja.

Uslovi korišćenja  :  Pošaljite vijest  :  Oglasi  :  Marketing  :  Kontakt                                                                                                        Pratite nas na Facebook Palelive.com YouTube kanal Palelive.com Twitter