nedjelja, 30. april 2017.

Pale live! Urban info portal

Palelive.com YouTube kanal Prati nas na Facebook-u! Prati nas na Twitter-u!

El. pošta Štampa

Vuković: Pripreme teku planiranom dinamikom

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković rekao je danas da pripreme za Evropski omladinski olimpijski festival /EJOF/ 2019. teku planiranom dinamikom.


Vuković je zahvalio svima koji su učinili napore da gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo dobiju organizaciju EJOF-a, kao i institucijama koje su uzele učešće u organizaciji olimpijade - od Predsjedništva BiH, Savjeta ministara, vlada Republike Srpske i Federacije BiH /FBiH/, kantona do gradova domaćina.

On je na konferenciji za novinare, pred početak sjednice Organizacionog odbora EJOF-a 2019, naglasio da je preduzeće "Ejof", koje su formirali gradovi Istočno Sarajevo i Sarajevo, zaduženo da operativno sprovodi sve radnje s ciljem dobre organizacije olimpijade.

"EJOF je velika šansa za Sarajevo i Istočno Sarajevo, prvenstveno da se, nakon Zimskih olimpijskih igara 1984. godine, vratimo na scenu organizacije ozbiljnih takmičenja u zimskim sportovima", rekao je Vuković i dodao da je ovo šansa i za promociju turizma, posebno zimskog za sve planine koje okružuju ova dva grada.

Vuković dodaje da je ovo prilika za izgradnju određene infrastrukture koja treba da bude zaostavština iza EJOF-a.

On kaže da bi danas trebalo da Organizacioni odbor EJOF-a usvoji infrastrukturni budžet, te da se očekuje da će vlade Republike Srpske i FBiH, kao i Kanton Sarajevo, preko javnih preduzeća, akcionarskih društava i ministarstava preuzeti obavezu da borilišta na vrijeme budu završena i spremna za takmičenja.

Vuković navodi da je okvirni budžet za infrastrukturne projekte oko 4,5 miliona KM, ali da on zavisi i od tenderskih procedura, kao i od toga da li će vlade Republike Srpske i FBiH putem svojih javnih preduzeća završiti određene poslove, što bi dovelo do smanjenja potrebnih sredstava.

On očekuje veliku podršku medija u popularizaciji EJOF-a, kao i da svi zajedno učine napore na promociji ovog pozitivnog događaja kako za gradove Istočno Sarajevo i Sarajevo, tako i za Republiku Srpsku, FBiH i BiH.

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Ivica Šarić rekao je da je EJOF na vrhu ljestvice prioriteta u gradu Sarajevo i da je zadovoljan brojem i kvalitetom preduzetih aktivnosti u pripremi ovog događaja.

On je ukazao na dobru saradnju dva grada, čemu doprinosi i imenovanje novih mladih i perspektivnih gradonačelnika čija je energija prijeko potrebna za realizaciju EJOF-a.

Šarić vjeruje da će na današnjoj sjednici Organizacionog odbora biti regulisana mnoga pitanja koja se odnose na organizaciju olimpijade.

"Raduje nas sve veća zainteresovanost šire javnosti, ali i sportskih organizacija i njihovo neposredno uključivanje u ovaj projekat", rekao je Šarić.

Direktor preduzeća "Ejof" Senahid Godinjak kaže da je dobro što se prijavio veliki broj volontera koji žele da učestvuju u realizaciji projekta.

On je naglasio da je do sada urađeno dosta toga - od formiranja Izvršnog komiteta, testnih takmičenja, uspješno završene kampanje "Put do EJOF-a" - do finalne inventure borilišta.

Godinjak je naglasio da u narednom periodu planiraju da potpišu sporazum o saradnji sa univerzitetima u Istočnom Sarajevu i Sarajevu, usvoje infrastrukturni dio budžeta, adaptiraju borilišta i pripreme se za testna takmičenja za narednu godinu.


(www.palelive.com / Srna)Tagovi: EJOF  Nenad Vuković  
Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch::(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):S
:!::?::idea::arrow:
Sigurnost
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.
Klikom na dugme "POŠALJI" prihvatam Uslove korišćenja.

Uslovi korišćenja  :  Pošaljite vijest  :  Oglasi  :  Marketing  :  Kontakt                                                                                                        Pratite nas na Facebook Palelive.com YouTube kanal Palelive.com Twitter