četvrtak, 29. jun 2017.

Pale live! Urban info portal

Palelive.com YouTube kanal Prati nas na Facebook-u! Prati nas na Twitter-u!

El. pošta Štampa

Veliku štetu može nanijeti samo mraz

SOKOLAC - Samo mraz i temperatura ispod minus pet stepeni Celzijusovih mogu nanijeti veliku štetu voćnjacima, rekla je Srni Tanja Borovčanin iz Područne jedinice na Sokocu Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi resornog ministarstva.
Borovčaninova kaže da je rano govoriti da je snijeg pričinio izuzetno veliku štetu na voćnjacima, zasadima malina i kupina.

Prema njenim riječima, ta šteta je za sada procijenjena na 20 do 50 odsto, a nastala je uglavnom usljed lomljenja grančica na zasadima.

"O ogromnoj šteti možemo govoriti tek ako temperatura padne ispod minus pet stepeni, posebno na posjedima gdje su procvjetale maline i drugo voće", navela je Borovčaninova.

Ona je dodala da je od kolega na području Rudog i Čajniča, gdje su i najveći zasadi malina i kupina, dobila informaciju da je na nekoliko posjeda snijeg nanio štetu, a da na većini zasada malina još nije procvjetala.

Područna jedinica Sokolac Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske pruža stručne usluge poljoprivrednicima u 12 opština Sarajevsko-romanijske i gornjodrinske regije.


(www.palelive.com / Srna)Tagovi: Sokolac  
Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch::(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):S
:!::?::idea::arrow:
Sigurnost
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.
Klikom na dugme "POŠALJI" prihvatam Uslove korišćenja.

Uslovi korišćenja  :  Pošaljite vijest  :  Oglasi  :  Marketing  :  Kontakt                                                                                                        Pratite nas na Facebook Palelive.com YouTube kanal Palelive.com Twitter