srijeda, 28. jun 2017.

Pale live! Urban info portal

Palelive.com YouTube kanal Prati nas na Facebook-u! Prati nas na Twitter-u!

El. pošta Štampa

Prihodi 50% veći nego lani

U Olimpijskom centru "Jahorina" ovih dana sumiraju rezultate nedavno završene zimske turističke sezone i, sudeći po egzaktnim pokazateljima, potvrđuju se i prvobitne procjene da je znatno uspješnija od nekoliko prethodnih.

Uspjehu su prvenstveno kumovale povoljne vremenske prilike i obilne snježne padavine koje su omogućile da se na Jahorini neprekidno skija duže od tri mjeseca. Ne treba zanemariti ni činjenicu da su na kvalitet sezone svakako pozitivno uticali i savremeni primarni sadržaji na ovdašnjem skijalištu, te moderna opremljenost mašinskog parka OC Jahorina koja je u kontinuitetu garantovala uređenost staza na vrhunskom nivou.

Direktor OC "Jahorina", Branko Koroman, ističe da mogu biti i više nego zadovoljni ostvarenim rezultatima, tim više, jer su prethodne sezone u udarnim terminima s kraja decembra do polovine januara protekle skoro pa bez skijanja, tako da je ovaj uspjeh dobrodošao i u kontekstu saniranja određenih gubitaka iz ranijeg perioda.

- Imali smo stotinu skijaških dana i to je nešto što se odavno nije desilo na Jahorini, a sve to se pozitivno odrazilo i na poslovanje što jasno potvrđuje i podatak da smo u ovoj sezoni ostvarili promet od 2,4 miliona KM, što je za čak 800.000 KM više nego lani. Takođe, treba istaći i da je ostvareni prihod na skijalištu za 50 procenata veći nego u prethodnoj sezoni, što je ozbiljan iskorak - ocjenjuje Koroman, iznoseći i podatak da je vikendima u najvećem dijelu sezone na Jahorini boravilo preko sedam hiljada gostiju.

Istovremeno, Koroman naglašava i da su u ovoj sezoni do punog izražaja došli i novi šestorosjedi na stazama Ogorjelica i Poljice, koji su radili besprekorno i punim kapacitetom. U znatnoj mjeri korišten je i novi sistem za zasnježavanje na stazi Skočine, koji je omogućio da se kombinacijom vještačkog i prirodnog snijega stvori izvanredna podloga koja je omogućila da se na ovom, među ljubiteljima skijanja omiljenom dijelu jahorinskog skijaškog kompleksa obore svi dosadašnji rekordi po broju skijaških dana.

- Ne treba zaboraviti i da smo pred sezonu proveli veliku akciju čišćenja i uređenja svih staza, što se pokazalo kao pravi potez i naišlo na pohvale ljubitelja skijanja, te svakako dodatno doprinijelo jačanju opšteg utiska da je protekla zimska sezona na Jahorini bila među uspješnijim u praktično svim segmentima - kaže Koroman.

Ističe i da su pred OC "Jahorina" nova ulaganja i poslovi na unapređenju primarnih sadržaja na skijalištu, predviđena i ranije utvrđenim investicionim ciklusom, koji je u dobrom dijelu već i realizovan, a čija je ukupna vrijednost oko 41 milion KM. Najveći poduhvat koji slijedi jeste izgradnja nove šestorosjedne žičare sa garažom na stazi Skočine, kao i izgradnju garaže za šestorosjed na Poljicama.

- Instalacija na Skočinama trebalo bi da bude završena i u funkciju do početka naredne zimske turističke sezone, a njen kapacitet u početnoj fazi predviđa prevoz dvije hiljade skijaša na sat, dok će potom biti razmotrena i mogućnost da se pomenuti kapacitet poveća za dvadesetak procenata - zaključuje Koroman.


Popunjenost hotela veća i do 40 odsto

O uspješnosti zimske sezone na Jahorini govore i podaci o popunjenosti smještajnih kapaciteta koji ukazuju da je u pojedinim hotelima poput "Bistrice" ove godine zabilježen porast broja noćenja i do 40 odsto, imajući u vidu činjenicu da je u prošloj sezoni ostvareno 10.764 noćenja, a tokom ove sezone čak 15.482 noćenja.

I u drugim ovdašnjim hotelima, pa i onim najveće kategorije, poput aparthotela "Vučko" popunjenost je bila maksimalna, što potvrđuje i prvi čovjek ovog elitnog objekta, Aleksandar - Bato Prović, saopštavajući podatak da je popunjenost bila stoprocentna od 20. decembra do 1. aprila.

- S obzirom na to da smo i lani i pored nepovoljnih vremenskih prilika ipak solidno poslovali, to je povećanje od 30 odsto - kaže Prović.


(www.palelive.com / Fokus)


Tagovi: Jahorina  prihodi  
Komentari (3)
 • Posjetilac  - RADNIK OC

  Sva je sreca pa je snijeg pao na vrijeme a sto se tice ovog vjestackog snijega tesko da bi ga iko proskijao da smo zavisili od njega.
  Direktor je zadovoljan sezonom ali radnici OC JAHORINA nisu, oni i dalje rade za minimalac a i njega ne primaju redovno.

 • Posjetilac

  Sramota ako stvarno rade za minimalac! Dok ne budu imali solidne plate, svaka se sezona može smatrati neuspješnom.

 • Posjetilac

  Plata u Olimpijskom centru je 370KM.Naravno da ima mala grupica ljudi koima je plata znatno veća.I tu bijednu platu nisu u stanju da redovno isplaćuju.
  Sezona je bila bolja od predhodne dvije,koje su bile bez snijega,ali je zato duplo lošija od 2003,2004,2005.
  Đaba ulažu,kada ne ulažu kako treba.

Dodaj komentar
Vaši detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch::(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):S
:!::?::idea::arrow:
Sigurnost
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.
Klikom na dugme "POŠALJI" prihvatam Uslove korišćenja.

Uslovi korišćenja  :  Pošaljite vijest  :  Oglasi  :  Marketing  :  Kontakt                                                                                                        Pratite nas na Facebook Palelive.com YouTube kanal Palelive.com Twitter