Danas puštanje u rad vještačkog jezera na Ogorjelici

0

Na Jahorini će danas zvanično biti pušteno u rad vještačko jezero na Ogorjelici, kapaciteta 75.000 metara kubnih, rekla je Srni izvršni direktor za IT, marketing i prodaju Olimpijskog centra „Jahorina“ Iva Ivkić.

Ivkićeva je istakla da će vještačko jezero ljeti služiti kao turistička atrakcija, dok će zimi biti u funkciji sistema za vještačko osnježavanje.

Iz Olimpijskog centra „Jahorina“ najavljeno je da bi puštanju u rad vještačkog jezera, koje je planirano u 11.00 časova, trebalo da prisustvuje i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković.

Nakon puštanja u rad vještačkog jezera, predviđena je i posjeta lokaciji gdje se izvode radovi na sistemu za vještačko osnježavanje.

Povodom puštanja u rad vještačkog jezera i godinu dana rada novog menadžmenta Olimpijskog centra, na platou vrha Poljice u 11.00 časova planirana je konferencija za novinare.

Novinarima bi osim Dodika i Gluhakovića, trebalo da se obrate direktor Olimpijskog centra Dejan LJevnaić, predstavnik Nadzornog odbora LJubomir Mrda, načelnik opštine Pale Boško Jugović, predsjednik Saveza slovenačkih ski-centara Ernest Kovač i predstavnik kompanije „Mercedes“ Milorad Ostojić.

Predsjednik Srpske Dodik rekao je tokom prethodnog obilaska lokacije na kojoj se nalazi vještačko jezero, da je u vještačko osnježavanje na Jahorini uloženo 12 miliona KM sredstava Razvojne banke, a da je ukupno investiranje Srpske u tu planinu veće od 50 miliona KM.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare