Zvornik želi da bude regionalni centar

0

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović izjavio je danas da Zvornik želi biti regionalni, politički, privredni i kulturni centar istočnog dijela Republike Srpske, kao moderan evropski grad otvorenih vrata i velikog srca.
On je na svečanoj akademiji povodom Dana grada najavio da će gradska uprava u narednom periodu nastojati da vrati institucije u Zvornik, prije svega centra javne bezbjednosti, kao i svih onih koje mu pripadaju na osnovu statusa grada.

Stevanović je istakao da današnjem obilježavanju Dana grada posebnu, svečanu notu daje činjenica da je Zvornik krajem prošle godine dobio status grada.

„Time je Zvornik i formalno dobio status koji mu je oduvijek pripadao, jer kao prirodni i formalni centar regije Birač i grad koji ima dugu i bogatu istoriju i koji danas slavi 606-ti rođendan, zaslužuje da ima taj status“, rekao je Stevanović na svečanoj akademiji, kojoj je prisustvovala i predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović.

Ističući da je kratko vrijeme da nabroji sve što je urađeno na području grada prethodnih godina, Stevanović je pomenuo samo neke od realizovanh projekata – rekonstrukcija gradskih ulica, izgradnja vodovoda za sjeverni dio grada, izgradnja regionalne deponije, dovršetak objekta za porodice poginulih boraca i ratne vojne invalide i drugo.

„Podatak na koji sam posebno ponosan je da je u školske objekte od 2008. do 2015. godine na području grada uloženo 4,5 miliona KM, od čega je Vlada Republike Srpske uložila 2,9 miliona KM, grad Zvornik 1,1 milion KM i UNDP 550.000 KM“, rekao je Stevanović.

Stevanović je istakao da se na problemu zapošljavanja kontinuirano radi i da se ulažu napori da se omogući zapošljavanje što većeg broja lica na području grada.

„Poseban doprinos razvoju Zvornika daju i ljudi koje danas, kao i svake godine, nagrađujemo i odajemo im priznanja“, rekao je Stevanović i dodao da je ovo dan kada grad svojim sugrađanima i prijateljima daje do znanja da cijeni njihov trud i napor za ukupan razvoj Zvornika.

Stevanović je zahvalio svim ustanovama, sportskim klubovima i društvima koji kvalitetom svog rada nadilaze veličinu samog grada, kao i preduzetnicima koji čuvaju postojeća radna mjesta i otvaraju nova.

On je posebno zahvalio Vladi Republike Srpske za podršku koju pruža Zvorniku, narodnim poslanicima koji predstavljaju ovaj grad u parlamentu Srpske, kao i odbornicima u Skupštini grada i svim saradnicima.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je gradonačelniku i građanima Zvornika čestitku povodom Dana grada u kojoj je izrazio iskrene želje za uspjeh u daljem radu, razvoju i napretku.

„Grad Zvornik je primjer razvoja lokalne zajednice koja ima društveni, privredni i administrativni potencijal i koja se kontinuirno unapređuje kao infrastrukturni i privredni ambijent za privlačenje stranih investicija“, navodi se u čestitki predsjednika Republike Srpske.

Čestitku povodom Dana grada Stevanoviću i građanima Zvornika uputio je i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare