„Zvorničko ljeto“ od 2. do 8. avgusta

0

ZVORNIK – Dvadeseto po redu „Zvorničko ljeto“, na kome će biti prikazano više kulturnih, sportskih i drugih manifestacija, biće održano u Zvorniku od 2. do 8. avgusta, najavljeno je danas iz Organizacionog odbora.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je na konferenciji za novinare da je programska šema ovogodišnjeg „Zvorničkog ljeta“ prilagođena vremenu pandemije koje i dalje diktira kako i u kom broju se treba okupljati.

On je pojasnio da se u toku organizacija ove manifestacije, koja započinje mnogo ranije, nije znalo kakva će biti epidemiološka situacija u avgustu, pa je cjelokupan program ove manifestacije prilagođen toj situaciji.

Prema programu manifestacije, u ponedjeljak, 2. avgusta, na gradskom šetalištu biće organizovana Slikarska kolonija radionice „Paleta“, dok će na istoj lokaciji biti održan LJetnji bazar koji će trajati svih sedam dana.

U okviru prvog dana „Zvorničkog ljeta“ biće održan mini-koncert Kulturno umjetničkog društva „Sveti Sava“ na platou ljetne pozornice ispred zgrade Narodne biblioteke.

Istog dana u večernjim časovima u Domu omladine biće odigrana pozorišna predstava „Plastika“ Stevana Koprivice u kojoj će nastupiti glumci Narodnog pozorišta Srbije Suzana Petričević i Nela Mihailović.

Na Mostu kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, koji preko Drine povezuje Zvornik i Mali Zvornik, 3. avgusta biće upriličen tradicionalni susret predstavnika vlasti ove dvije lokalne zajednice.

Istog dana Na Đurđev gradu iznad Zvornika biće održana izložba 56 metara slikarskog platna Slikarske radionice „Paleta“, dok će na platou ljetne pozornice građani moći da razgledaju izložbu „Razglednice Zvornika“ u organizaciji Centra za istraživanje i očuvanje kulturno-istorijske baštine „Dr Đorđe Lazarević“.

U srijedu, 4. avgusta, biće održan „Kabaretić šou“ sa Todom Nikoletićem, te pozorišna predstava „Seks bomb“ na kojoj će nastupiti Đorđe David, Nikola Ivačkov, Kristina Radenković i Marija Veljković. U večernjim časovima predviđen je Bioskop na otvorenom, koji će trajati naredna tri dana.

Na platou ispred Muzičke škole učenici i profesori održaće koncert 5. avgusta.

U petak, 6. avgusta, zakazan Viteški defile Udruženja vitezova „Rusag“ koji će se nakon toga u dječijem parku družiti sa djecom.

U subotu, 7. avgusta, biće održana tradicionalna „Drinska regata“ niz Drinu od Malog Zvornika do Šepka.

Slava grada Sveta Petka Trnova, zaštitinica Zvornika, biće proslavljena 8. avgusta.

Obilježavanje slave počeće na Đurđev gradu u crkvi Svete Petke Trnove svetom liturgjijom, dok će večarnja služba biti održana u Hramu Svetog Jovana Krstitelja u Zvorniku, nakon koje će litija doći do do ljetne pozornice, gdje će biti slomljen slavski kolač.

U okviru obilježavanja krsne slave, na spomeniku za 1.080 poginulih boraca u odbrameno-otadžbinskom ratu biće služen pomen i položeni vijenci.

Sedmodnevna manifestacija „Zvorničko ljeto“ biće završena muzičko-poetskim kabareom „Da, to su bili dani“ Nebojše Dugalića i Borisa Pingovića.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare