Zvorničani u posjeti opštini Sežana

0

ZVORNIK – Delegacija opštine Zvornik boravila je u posjeti opština Sežana, u okviru obilježavanja Dana ove slovenačke opštine i tom prilikom razmotreni su budući koraci za saradnju u okviru postojećih pretpristupnih fondova EU.

Delegacija opštine Zvornik boravila je od 23. do 25. avgusta u posjeti opštini Sežana s ciljem da unaprijede prijateljske odnose i upoznaju se o njenim znamenitostima i kulturno-istorijskim nasljeđem, saopšteno je iz kabineta načelnika opštine Zvornik.

Delegaciju su činili šef kabineta načelnika opštine Dušica Savić, šef opštinske Službe za javne nabavke, razvoj i međunarodnu saradnju Mila Knežević i direktor Gimnazije i Srednje stručne škole “Petar Kočić” Biljana Pisić.

Tokom boravka u Sloveniji ugostio ih je načelnik Sežane Davorin Terčon.

Savićeva je istakla da su u Sežani naišli na veoma topao prijem, iako dvije opštine još nemaju potpisan protokol o bratimljenju.

Kneževićeva je najavila da je sljedeći u okviru saradnje dvije opštine dogovoren za februar 2014. godine, a odnosi se na pripremu projektnog prijedloga u okviru programa EU “Evropa za građane”.

U okviru proslave Dana opštine Sežana na jednoj od bina predstavilo se Pozorište mladih Zvornik sa predstavom “Retromorfoza”.

Uspostavljanje saradnje između dvije opštine inicirale su zvornička Gimnazija i SSŠ “Petar Kočić” i Srednja škola “Srećko Kosovel” iz Sežane, koje sarađuju od 2007. godine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments