Zvorničani “Govorili muzikom”

0

ZVORNIK – Učenici i nastavnici zvorničke Osnovne muzičke škole i članovi Prvog zvorničkog pjevačkog društva “Izvornik” boravili su u austrijskom gradu Pingau u oviru projekta Gradskog orkestra Pingaua i Prvog zvorničkog pjevačkog društva “Izvornik” pod nazivom “Mi govorimo muzikom”.
Predsjednik pjevačkog društva “Izvornika” Dušica Savić, koja je u Pingau boravila i kao predstavnik opštine Zvornik, rekla je da je u okviru posjete realizovan i susret sa načelnikom Pingaua.

“Za učenike, nastavnike i članove `Izvornika` organizovana je višednevna posjeta Austriji, gdje su se predstavili tamošnjoj publici i pokazali način na koji `govore muzikom`, kako koncertima, tako i u lokalnom hramu prilikom vjerske službe”, rekla je Savićeva.

Ona je dodala da su utisci sa putovanja nešto što se pamti, počev od ljubaznosti i predusretljivosti domaćina, preko prilike da se djeca i hor iz ZVornika tamo predstave, do toga da su se kao dobri domaćini zaista potrudili da posjetu upotpune edukativnim i turističkim sadržajima.

“Tokom boravka u Pingauu razgovarali smo i sa načelnikom ovog grada i uputili mu zvaničan poziv da posjeti opštinu Zvornik”, rekla je Savićeva i izrazila očekivanje da će do te posjete i sastanka sa načelnikom opštine Zvornik doći početkom avgusta, kada bi se razgovaralo i o drugim vidovima saradnje.

Ona je ocijenila da je ovaj Projekat važan, kako za one koji su imali priliku da učestvuju u njemu, tako i za sve one koji će u narednom periodu imati priliku da se predstave možda kroz neki drugi vid saradnje sa ovim austrijskim gradićem.

Direktor Osnovne muzičke škole i umjetnički rukovodilac “Izvornika” LJubiša Popović rekao je da je realizovano sve što je bilo planirano u okviru posjete Austriji od 22. do 28. juna.

On očekuje da će saradnja biti nastavljena i da će učenici i profesori iz Pingaua uzvratiti posjetu u oktobru.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments