Zvanično otvorena kvalifikaciona trka

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Istočnom Sarajevu večeras je svečano otvorena kvalifikaciona biciklistička trka UCI Gran Fondo serija 2021, kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u biciklizmu, koje će u oktobru biti održano u ovom gradu.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić ocijenio je da je ovo najmasovni sportski događaj u ovom gradu od njegovog osnivanja.

Ćosić je rekao da je Istočno Sarajevo stiglo 550 biciklista, te da je to veliki uspjeh s obzirom na vrijeme koje je obilježeno pandemijom virusa korona.

„Taj uspjeha ne bi bilo da svi zajedno nismo učestvovali u tome“, naveo je Ćosić i dodao da je ovo pravo vrijeme za promociju grada.

On je istakao da su sve opštine u sastavu Istočnog Sarajeva odradile svoj dio posla, ali da je itekako bila značajna podrška Vlade Republike Srpske.

Ćosić je izrazio uvjerenje da će sve biti spremno i za Svjetsko prvenstvo u oktobru kada se očekuje oko 4.000 do 4.500 učesnika i više od sedam hiljada gostiju.

„Očekivani prihod koji će u Istočnom Sarajevu biti ostvaren kroz smještaj i ostalu potrošnju je oko 10 miliona KM“, rekao je Ćosić.

Pomoćnik ministra za sport Republike Srpske Mario Đuran izrazio je zadovoljstvo što su resorno ministarstvo, odnosno Vlada Republike Srpske, podržali ovaj događaj, jer je to mjerilo uspješnog rada institucija.

„Sigurno je da će ovo doprinijeti Istočnom Sarajevu, a i cijeloj Republici Srpskoj“, rekao je Đuran.

Direktor trke Vladimir Kuvelja rekao je da su sve staze spremne, te da će biciklisti, kad prođu stazama, uvidjeti da je istočni dio Srpske idealna turistička destinacija.

Prije otvorenja, u revijalnom dijelu ovog velikog sportskog događaja, Škola sporta „Sportakus“ i Biciklistički klub „MTB Foris“ organizovali su trke za djecu Istočnog Sarajeva.

Djeca su se takmičila na biciklu, trotinetu i rolerima, a dodijeljene su im i medalje.

Svjetsko amatersko prvenstvo u biciklizmu Serije „Gran Fondo“ biće održano od 5. do 10. Oktobra u Istočnom Sarajevu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare