Zvanično otvaranje firme „Zeohem“ 7. maja

0
Zvanično otvaranje firme

ZVORNIK- Zvanično otvaranje firme „Zeohem“ iz Zvornika za preradu zeolita i hromatografskih gelova, koja je dio grupacije „Kemi papir holding AG /CPH Chemie + Papier Holding AG/, planirano je u ponedjeljak, 7. maja, najavljeno je danas iz ove fabrike.

Ova švajcarska firma nedavno je pustila u pogone sve proizvodne linije novoizgrađene fabrike u Zvorniku, a njeno otvaranje od velikog je značaja za lokalnu zajednicu, Republiku Srpsku, kao i BiH.

Fabrika „Zeohem“ je prije nešto više od godinu dana kupila 5.400 metara kvadratnih industrijskog zemljišta u Zvorniku radi izgradnje kompleksa koji bi proizvodio molekularna sita u prahu, specijalne zeolite, kao i silikatne hromatografske gelove.

Ovaj projekat uveliko povećava kompetitivnost kompanije na globalnom nivou, jer novoizgrađena fabrika u Zvorniku, pored postojećih u Švajcarskoj, SAD i Kini, svoje proizvode plasira na sve kontinente.

Nova fabrika „Zeohema“, koja je dio višemilionske investicije, odnosno oko devet miliona švajcarskih franaka, nedavno je počela sa radom i trenutno zapošljava 39 radnika.

Ovaj novi „evropski“ pogon „Zeohema“ nalazi se u neposrednoj blizini kompanije „Alumina“, koja je dugogodišnji partner „Zeohema“ i kao ozbiljan isporučilac sirovina, svakako je i indirektni učesnik u projektu, navode iz ove fabrike.

Kamen temeljac za izgradnju fabrike „Zeohem“ u Zvorniku postavljen je 6. marta 2017. godine.

Kamen temeljac tada su položili izvršni direktor te kompanije iz Švajcarske Alojz Valdburg Cial, ambasador Švajcarske u BiH Andrea Rauber Sakser, predsjednik Upravnog odbora „Alumine“ Milorad Motika i gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments