Zoran Šešlija pobjednik turnira u šahu “Pale 2018”

0

U nedjelju 2.9.2018. godine održan je Gospojinski šahovski turnir u prostorijama studentskog doma u organizaciji omladinskog šahovskog kluba „Gambit“ Pale, a pod pokroviteljstvom opštine Pale.

Učestvovalo je 24 igrača iz Višegrada, Rogatice, Sokoca, Istočnog Sarajeva i Pala.

Turnir se igrao 9 kola po švajcarskom sistemu, a tempo igre je bio 10 minuta po igraču.

Najuspješniji igrači sa 7 poena iz 9 partija su bili Zoran Šešlija i Nikola Janjić, ali na osnovu dodatnog kriterijuma pobjednik turnira je Zoran Šešlija.

„Želim da se zahvalim svima koji su pomogli u organizaciji turnira, koji će nadamo se prerasti u tradiciju i da tako i Pale kao i susjedne opštine imaju turnir koji će svake godine okupljati najbolje šahiste sa područja Sarajevsko-Romanijske regije, a i šire, istakao je predsjednik šahovskog kluba „Gambit“ Boris Popić. „

„Uskoro će biti organizovani i turniri za djecu i omladince, a biće organizovana i škola šaha za sve zainteresovane u prostorijama kluba.“

U ime kluba i svih šahista zahvaljujemo se načelniku opštine i direktoru studentskog centra na ustupljenim prostorijama.

Autor: Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji “border” na Palama. (www.palelive.com)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments