Zoksovi aforizmi pobrali nagrade na konkursu humora i satire

0

FOČA – Fočanski aforističar Zoran Simić Zoks dobitnik je više nagrada ovogodišnjeg konkursa humora i satire, koji je povodom Dana šale i zbilje – 1. aprila organizovao Klub umjetničkih duša iz Mrkonjić Grada.
Tema konkursa nosila je naziv „Nisam gladan, al’ sam mnogo toga željan“, a Simić je osvojio nagrade „Najoriginalnija šifra – srebrni šifrarnik“ i „Pozlaćeni aforizam“, te nagradu za top 10 najboljih tematskih aforizama.

„Naš humor je nepresušno blago, a inspiraciju je lako pronaći u svakodnevnim životnim okolnostima“, rekao je Simić Srni.

„Gladni više ne kupuju crkveni kalendar, njima je svaki dan post“, „Najbolji recept za štednju je da se živ pojedeš“, „Od babine penzije ne možemo da živimo, zaposlili smo djeda“, neki su od nagrađenih Simićevih aforizama.

Fočanski aforističar nastupio je proteklog vikenda i na Festivalu humora i satire u Bijeljini, na kojem je učestvovalo oko 20 aforističara sa prostora bivše Jugoslavije.

Do sada je objavio četiri knjige aforizama – „Pokoja misao“, „Na klackalici“, „Krivi navodi“ i „Knjiga razbibriga“. NJegovi aforizmi zastupljeni su u više zbornika, među kojima i u „Istočno od zapada“ Milada Obrenovića, a objavljivani su i u „Večernjim novostima“.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare