Zoks među najboljim aforističarima na konkursu „Banatsko pero“

0
Zoks među najboljim aforističarima na konkursu

FOČA – Aforizam Fočaka Zorana Simića Zoksa „Sve srećne porodice liče jedna na drugu, a ostale žive na Balkanu“, jedan je od četiri najbolja na konkursu za neobjavljene priče, pjesme i aforizme „Banatsko pero 2017“ Biblioteke i Kluba knjige „Branko Radičević“ iz Žitišta.

Višestruko nagrađivani fočanski aforističar zastupljen je sa tri aforizma u Zborniku odabranih radova sa književnog konkursa „Banatsko pero 2017“ u kome se našlo ukupno 698 duhovitih opaski.

Izbor je obavio urednik satirične rubrike u beogradskom listu „Politika“ Dragutin Minić Karlo, a odmah iza najbolje trojke, na četvrto mjesto je pozicirao jedan od tri Simićeva aforizma.

Simić, koji za sebe kaže da je rođen u Foči, gdje živi i ne radi, ove godine je objavio i petu zbirku aforizama „Na kratkom štapu“ u kojoj nastavlja da komentariše političke i ekonomske prilike u zemlji i svijetu, kao i svakodnevnu borbu pojedinca za egzistenciju, a knjigu je i ovoga puta začinio šaljivim doskočicama o ljubavi i seksu.

„Preporučio bih mladima, i ne samo njima, da što više čitaju, jer je knjiga najbolji lijek za stres“, rekao je Simić Srni.

U Zbornik odabranih radova „Tri boje svjetlosti“ sa konkursa „Banatsko pero“ ušli su i Simićevi aforizmi „Najvažnija karika u lancu privatizacije preduzeća je katanac“ i “LJubav je kao šah- počinje otvaranjem, a završava se predajom”.

Simićevi aforizmi zastupljeni su u desetak zbornika, te u antologiji aforizama Jasmine Bukve, a objavljivani su i u „Večernjim novostima“.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare