Značajna ulaganja u Kozluk

0

ZVORNIK – U Mjesnoj zajednici Kozluk u opštini Zvornik u proteklom periodu završeni su značajni projekti u oblasti infrastrukture, izjavio je vršilac dužnosti predsjednika Savjeta ove mjesne zajednice Pero Radić.

„Uspjeli smo da završimo sve što je Savjet Mjesne zajednice zacrtao prije godinu i po dana“, rekao je Radić.

On je naveo da je federalno Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica obezbijedilo više od 80.000 KM za asfaltiranje 700 metara ulica u Kozluku, opština Zvornik više od 70.000 KM za uređenje riječnog korita i izgradnju kanalizacione mreže, dužine 200 metara.

Radić je dodao da je „Bh. telekom“ izdvojio 20.000 KM, a Mjesna zajednica oko 5.000 KM za postavljanje novog krova na Domu kulture.

Prema njegovim riječima, sanirano je korito rijeke Sipulje u dužini 1.700 metara, čime je od poplave zaštićeno oko 300 hektara obradivih površina.

„Vrijednost ovih radova veća je od 8.000 KM, a sredstva su izdvojili opština Zvornik, Mjesna zajednica i Fabrika mineralne vode `Vitinka`“, rekao je Radić na konferenciji za novinare.

On je naveo da je sanirana kanalizaciona mreža u Imamovića sokaku, za šta je opština Zvornik izdvojila oko 4.000 KM.

„Mjesna zajednica i građani finansirali su izgradnju kanalizacione mreže u Ulici Potkraj, dužine 50 metara. Popravljen je i kamion za odvoz smeća, ograđen bunar za vodosnabdijevanje i glavni bazen, a prilazni put do bazena je uređen i nasut čvrstim materijalom“, kaže Radić.

On je dodao da su planirani završni radovi na sanaciji Doma kulture, za šta je obezbijeđen donator.

„Nadamo se da ćemo u septembru obezbijediti donatora za asfaltiranje Ulice Raškovac između Kozluka i Tabanaca, dužine 350 metara, koja je veoma bitna, jer je koriste učenici koji iz Tabanaca putuju u Osnovnu školu `Petar Kočić` u Kozluku. U planu je i asfaltiranje kozlučke Ulice Jedrena, dužine oko 120 metara“, najavio je Radić.

On je zahvalio opštini Zvornik, federalnom Ministarstvu za izbjegla i raseljena lica i BH telekomu na pomoći i razumijevanju, naglasivši da Kozluk ima oko 800 domaćinstava, te da spada među najveće zvorničke mjesne zajednice.

„Kozluk je Mjesna zajednica za primjer međureligijske i međunacionalne tolerancije i suživota“, ocijenio je Radić.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare