Značajna ulaganja u komunalnu i putnu infrastrukturu

0

MILIĆI – Kompanija „Boksit“ u 2016. godini u izgradnju objekata i nabavku opreme za Fabriku namještaja investirala je oko 3.300.000 KM, a značajna ulaganja, posebno u komunalnu i putnu infrastrukturu planirana su i do kraja ove godine, izjavio je Srni predsjednik Kompanije Rajko Dukić.
Dukić je objasnio da su sve investicije realizovane sredstvima Kompanije, a da „Boksitov“ sektor „Građevinarstvo“, kao izvođač radova, participira u izgradnji komunalne i putne infrastrukture.

Među brojnim građevinskim poduhvatima Dukić ističe rekonstrukciju Trga rudara u centru Milića, vrijednu 150.000 KM, koju u cijelosti izvodi i finansira Kompanija „Boksit“.

„Trg rudara, umjesto za parking vozila, sa svojim sadržajima biće na raspolaganju svim građanima i predstavljaće, u estetskom i funkcionalnom smislu, najljepši dio gradskom područja Milića. Planirano je da radovi budu završeni do kraja septembra“, rekao je Dukić.

„Boksit“ će finansijski i praktično participirati i u izgradnji kružnog toka na raskrnici magistralnog i regionalnog puta, koja bi trebalo da počne naredne sedmice.

Projekat je vrijedan 530.000 KM, u čemu „Boksit“ učestvuje sa 250.000 KM, opština sa 30.000 KM, a Javno preduzeće „Putevi Republike Srpske“ sa 250.000 KM.

Dukić je rekao da sve ove projekte „Boksit“ realizuje u saradnji i u koordinaciji sa opštinskim vlastima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare