Značajna investiciona ulaganja

0

HAN PIJESAK – Ukupna investiciona ulaganja na području Han Pijeska za ovu godinu iznosiće 1.116.146 KM, a nekoliko projekata u oblasti infrastrukture privodi se kraju, potvrdili su u lokalnoj upravi.Načelnik opštine Han Pijesak Vlado Ostojić rekao je Srni da je planom investicija za ovu godinu predviđena izgradnja saobraćajnih objekata, nabavka opreme, rekonstrukcija i sanacija poslovnih, saobraćajnih i ostalih objekata bitnih za stanovništvo ove lokalne zajednice.

„Završena je rekonstrukcija i asfaltiranje puta u zaseoku Pušonje, na mjesnom području DŽimrije i Mrkalji, u dužini od 804 metra, a vrijednost tih radova je oko 54.080 KM bez PDV-a“, kaže Ostojić.

On je dodao da je prije dva dana na istom mjesnom području završeno asfaltiranje puta od zaseoka LJuti Brijeg do Tukova u dužini 1.563 metra, u šta je uloženo 150.472 KM bez PDV-a.

Ostojić je napomenuo da je prvih dana avgusta završena rekonstrukcija i asfaltiranje kraka Ulice Aleksandra Karađorđevića u dužini od 100 metara i da je vrijednost radova više od 15.130 KM bez PDV-a.

Prema njegovim rriječima, u urbanom dijelu Han Pijeska u toku je i zgradnja parking prostora u Ulici solunskih dobrovoljaca, a planirana vrijednost radova je 127.000 KM.

„U ovoj sezoni planirali smo i rekonstrukciju Sokolskog doma, prozora na Sportskoj dvorani, termoizolaciju, zamjenu prozora i oluka na Osnovnoj školi, što će sve skupa, prema planu, koštati nešto više od 175.000 KM“, kaže Ostojić.

On ističe da je lokalna uprava odustala od rekonstrukcije Doma kulture jer je procijenjeno da se zbog dotrajalosti zgrade naredne godine uđe u značajnije investicije na ovom objektu.

U lokalnoj upravi kažu da je za rekonstrukciju i sanaciju saobraćajnih objekata, u okviru plana ukupnih investicija, predviđeno ukupno 518.799 KM i najveći dio posla je već urađen.

U dijelu investicinog plana za ovu godinu, u lokalnoj upravi očekuju nabavku vozila i opreme za vatrogasnu jedinicu u ovom mjestu, te nabavku opreme za video-nadzor u gradskom naselju.

Video-nadzor u zgradi opštine već je postavljen.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare