Život ide dalje – poruka filma „Sara“ i knjige „Bez naslova“

0

Zbirka poezije tragično nastradalih sestara Andree i Svjetlane Vasiljević, koje je sačuvala i u knjigu „Bez naslova“ pretočila njihova majka Rada, predstavljena je večeras na Palama kroz dokumentarni film „Sara“.

Andrea i Svjetlana, djevojčice od deset i 15 godina, voljele su da pišu i crtaju i imale planove za budućnost koji su 18. septembra 2005. godine zauvijek prekinuti u saobraćajnoj nesreći na putu prema Palama.

NJihove radove sačuvala je majka Rada, koja je dio pjesama uvrstila u knjigu poezije, a objavio Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske.

Majka Rada rekla je da je ovo druga promocija i zahvalila svima koji su došli u Kulturni centar na Palama i pružili podršku.

Ona je rekla da je odabrano tridesetak pjesama i svakoj dodat po crtež, te da se nada da će promocija poslati poruku da život ide dalje bez obzira kakve okolnosti zadese čovjeka.

Direktor Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo Bojan DŽinić rekao je da zbirka poezije predstavlja kvalitetno djelo i da mu je drago što je Zavod prepoznao kvalitet, pogotovo imajući u vidu što su djevojčice učestvovale i u pisanju ispred Zavoda u projektima „Djeca stvaraju hitove“.

Četiri i po godine nakon nesreće rodila se Sara koja je, kao i sestre, nadarena za pisanje i piše o sestrama, majčinim očima, osmjehu.

Sara je rekla da je ponosna na svoju majku jer je smogla snage da prođe kroz sve što ju je zadesilo, kao i na zbirku poezije bez obzira na veliku količinu tuge.

Režiser filma Slobodan Tintor rekao je da nije bilo lako snimiti ovako emotivnu i tešku priču jedne majke, ali dolaskom Sare film ima srećan kraj.

Zbirka poezije „Bez naslova“ tragično nastradalih sestara kroz dokumentarni film biće predstavljena u četvrtak, 3. marta, u Narodnoj bibloteci Sokolac.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare