Zimski sajam zanatskog piva 23. decembra

0
Zimski sajam zanatskog piva 23. decembra

ISTOČNO SARAJEVO – Udruženje za promociju zanatskog pivarstva „Kištra“ iz Istočnog Sarajeva organizovaće u subotu, 23. decembra „Zimski sajam zanatskog piva“ na kojem će učestvovati devet izlagača iz Republike Srpske, Federaciji BiH i Crne Gore.

Predsjednik Udruženja „Kištra“ Vedran Kurteš rekao je Srni da je cilj festivala promocija kulture zanatskog pivarstva, druženje i razmjena iskustava sa drugim pivarima, ali i upoznavanje javnosti o različitim vrstama zanatskog piva.

„Na festivalu će se, osim lokalnih kućnih pivara iz Istočnog Sarajeva, predstaviti proizvođači zanatskog piva `Kraft delegat`, `Semizburg`, `Gelender` iz Sarajeva, `Raft bruveri` iz Foče, `Birokrata` Pale, kao i `Fabrika` iz Crne Gore“, precizirao je Kurteš.

On ističe da zanatsko pivo polako ali sigurno osvaja tržište u BiH. S tim u vezi je sve veći broj festivala i sajmova koji se u posljednje vrijeme organizuju u BiH, a na kojima se mogu probati razne vrste zanatskog piva.

„Festivali i sajmovi zanatskog piva u organizaciji našeg udruženja poprimili su tradicionalni karakter, s obzirom da je ovo već četvrti put da organizujemo promociju zanatskog piva u našem gradu“, rekao je on.

Festival će početi u subotu, 23. decembra, u 17.00 časova u prostorijama bivšeg Doma kulture Lukavica u Istočnom Novom Sarajevu, a cijena karte je tri KM, dok će se cijene piva kretati između tri i pet maraka.

U večernjem dijelu festivala sve posjetioce će zabavljati bend „Bluza“ iz Sarajeva kao i di-džej Aja.

Organizaciju festivala pomogla je opština Istočno Novo Sarajevo.

U organizaciji Udruženja „Kištra“ do sada su organizovana tri festivala zanatskog piva, koja su održana u septembru i decembru 2016. godine., odnosno avgustu 2017. godine.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare